8 x superleuk om dit weekend te doen in Delft

Door Michiel de Haan 8 juni 2018

Hoera, het weekend komt er weer aan! Hoog tijd om iets leuks te gaan doen. Wij hebben de gaafste activiteiten in Delft voor je op een rijtje gezet. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Slotfeest van het International Festival of Technology

ifot jarl everaart
Foto: IFOT / Jarl Everaart

Afgelopen dagen was er van alles te beleven op de campus van de TU tijdens het International Festival of Technology. Deze vrijdag wordt het festival afgesloten met een spetterend slotfeest. Er zijn verschillende podia en optredens van onder andere Kraantje Pappie, DeWolff, Luwten en Jungle by Night. Het festival wordt georganiseerd voor studenten, maar alle Delftenaren zijn van harte welkom!

Wiewatwaar: Vrijdag 8 juni tussen 12.00 en 22.00 uur op de campus van de TU Delft. De toegang is gratis.

Taste! Zomerfeest

Taste Zomerfeest
Foto: Facebook Taste! Zomerfeest

Heb je zin in een gezellig buurtfeest? Kom dan deze vrijdag naar het Taste! Zomerfeest aan de Roland Holstlaan. In de buurtuin kun je een workshop salsa dansen volgen en je kunt genieten van live muziek. Ook is er van allerlei lekkers zoals suikerspinnen en zelfgemaakte pizza uit de steenoven. Kom je ook?

Wiewatwaar: Vrijdag 8 juni van 15.00 tot 20.00 uur, Roland Holstlaan 751. De toegang is gratis, voor het eten betaal je een kleine vergoeding.

Bonsais in de Botanische Tuin

Bonsai ANP
Foto: ANP

Wat is er leuker dan bomen? Kleine boompjes! Dit weekend is er in de Botanische Tuin van de TU Delft voor de 12e keer de tentoonstelling Bonsai van het Westen. Bewonder meer dan 80 bonsaiboompjes, leer er alles over tijdens workshops, demonstraties en rondleiding, en geniet van allerlei Oosterse hapjes. Kortom, een heerlijk dagje in de buitenlucht.

Wiewatwaar: Zaterdag 9 en zondag 10 juni  van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang €5,-.

Botanische Tuin musea

Nu open08:30 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea

Schippop

schippop
© Foto: Johan Gerritse

Niet in Delft, maar wel vlakbij. Deze zaterdag kun je in Schipluiden genieten van een gratis popfestival tijdens de 19e editie van Schippop. Op het programma staat een lekkere mix van grote namen en lokaal talent zoals: Tim Knol, Handsome Poets, Mooon, The Howlin’, Intergalactic Lovers, Traudes, Rapaille en Certain Animals. Daarvoor wil je best naar Schipluiden fietsen!

Wiewatwaar: Zaterdag 9 juni van 13.30 tot 00.00 uur op het evenemententerrein aan de Tiendweg in Schipluiden

Samenloop voor Hoop

Samenloop voor Hoop
Foto: Facebook Samenloop voor Hoop

Komend weekend wordt in Delft voor het eerst Samenloop voor Hoop georganiseerd. Dit is een 24 uur durende wandelestafette om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op de Bouwcampus van de TU  Delft wordt een festivalterrein ingericht met een podium voor optredens, een horecaplein en een markt. Hier kun je de wandelaars aanmoedigen die met de estafette overledenen herdenken en het leven vieren.

Wiewatwaar: Zaterdag 9 juni 14.00 tot zondag 10 juni 14.00 uur, Bouwcampus 26 en Green Village aan de Van der Burghweg 1. Hier vind je het programma.

Karaokefeest

fringe festival
Foto: Facebook Delft Fringe Festival

Dit weekend zijn de slotdagen van het Delft Fringe Festival. Er zijn nog genoeg optredens waar je van kunt genieten. Wil je zelf ook je kunsten vertonen? Kom dan zaterdagavond naar het Rietveld Theater. Hier wordt namelijk Ré’s Karaokefeest gehouden. Het theater verandert in één grote dansvloer met karaokebar. Dus, smeer je stembanden en zing die ene foute meezinger voor iedereen!

Wiewatwaar: Zaterdag 9 juni 23.00 tot 03.00 uur. De toegang is gratis.

Rietveld Theater theaters

Nu open09:00 - 18:00

Rietveld 49, Delft

Bekijk meer:theaters

3D fotolijstjes maken

Fotolijdt Science Centre
Foto: Facebook Science Centre Delft

Volgende week zondag is het vaderdag. Hoe ga jij je vader verrassen? Misschien wel met een 3D fotolijstje waarin je foto door allerlei slimme technieken tot leven komt. Deze zondag kun je zo’n fotolijstje maken in het Science Centre Delft. Kom je ook? Iedereen vanaf 7 jaar is welkom.

Wiewatwaar: Zondag 10 juni van 12.00 tot 17.00 uur in het Science Centre Delft. Voor de workshop betaal je €5,- plus museumentree.

Science Centre Delft entertainment

Nu open10:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Symposium: de wereld van art nouveau

prinsenhof delft

Museum Prinsenhof Delft staat al enige tijd in het teken van de art nouveau. Er is een tentoonstelling over de Art Nouveau en Nieuwe Zakelijkheid in Delft en er worden allerlei activiteiten georganiseerd rond dit thema. Deze zondag kun je van alles over deze kunststroming leren tijdens het symposium De wereld van art nouveauOp het programma staan verschillende sprekers uit de kunstwereld die je een interessante middag zullen bezorgen.

Wiewatwaar: Zondag 10 juni van 13.00 tot 18.00 uur in Museum Prinsenhof Delft. Toegang €15,-. Kaartjes kun je bestellen bij de kassa van het museum op door je aan te melden via [email protected] onder vermelding van ‘symposium 10 juni’.

Museum Prinsenhof Delft musea

Nu open11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.