7 x zo doe je een dagje Frankrijk in Delft

Door Iris Olsthoorn 31 juli 2018

Verlang je terug naar de dagen dat je ronddwaalde door Franse steegjes en iedere ochtend genoot van verse croissants? Dan hebben we goed nieuws, want zo’n dagje kan je gewoon herbeleven in Delft! 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Croissantjes bij Boulangerie Michel

boulangerie michel pain au chocolat

’s Ochtends stap je gewoon op de fiets en ga je naar Boulangerie Michel. Bestel een lekkere baguette, pain au chocolat of eclair en je bent helemaal in Franse sferen. En voor dat echte Franse gevoel bekijk je eerst even de site, want die is ook in het Frans te zien. Heb je meteen dat ‘ik snap de menukaart niet’-gevoel.

Boulangerie Michel Delft bakkers

Nu gesloten08:00 - 17:00

Oude Kerkstraat 4D, Delft

Bekijk meer:bakkers

Naar de antiekmarkt

Antiekmarkt 2018 Delft antiek shoppen
DelftImagebank

Overdag hang je natuurlijk lekker de toerist uit in eigen stad. Dat kan prima, want Delft heeft een eigen markt met brocante! Snuffel op zaterdag lekker tussen de oude spulletjes, wie weet vind je er een mooie souvenir.

Antiekmarkt Delft markten

Vandaag gesloten

Hippolytusbuurt, Delft

Bekijk meer:markten

Quiche bij Les Gateaux

 

les gateaux delft
Foto: Facebook-pagina Les Gateaux Delft

Een goede quiche mag niet ontbreken tijdens een dagje Frankrijk in Delft. Bij Les Gateaux bakken ze ze met bloem uit Frankrijk volgens origineel recept. Wat dacht je van een quiche tartiflette, Franse kaas of  een echte lorraine? Op aanvraag bakken ze ook Franse citroentaart: maak daar zeker gebruik van.

Les Gateaux bakkers

Vandaag gesloten

Vrouw Juttenland 10 A, Delft

Bekijk meer:bakkers

Snuffelen tussen de brocante bij Pakhuis Frankrijk

Bij Pakhuis Frankrijk komen de meubels, verlichting en accessoires rechtstreeks uit brocanterieën in Frankrijk. Met dat Franse gevoel zit het hier dus wel goed! En het leuke is: je kunt die nieuwe kast nu gewoon kopen, want hij hoeft geen lange reis tussen tenten en slaapzakken te overleven.

Pakhuis Frankrijk speciaalzaken

Vandaag gesloten

Hugo de Grootstraat 100, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Drankje in Frankrijk

Restaurant Lef Delft

Waar in Delft heerst nu écht een Franse sfeer? Op het Doelenplein natuurlijk! Dus strijk neer tussen de platanen bij LEF en drink een glaasje kir. Als je geluk hebt, wordt er zelfs een potje jeu de boules gespeeld.

LEF Restaurant & Bar Delft cafés

Nu gesloten16:00 - 23:00

Doelenplein 2, Delft

Bekijk meer:cafés

Chansons bij Sounds

sounds delft juliette greco

Helemaal in de stemming komen doe je natuurlijk met Franse chansons. Bij Sounds Delft hebben ze keuze genoeg, dus dat wordt lekker een tijdje rondsnuffelen tussen oude LP’s en mooie CD’s.

Sounds Delft speciaalzaken

Nu gesloten09:30 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 83, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Diner bij Le Vieux Jean

Le Vieux Jean

‘Ik heb tijdens mijn vakantie wijn geproefd in wijnkelder Le Vieux Jean Vins’, dat klinkt toch alsof je een hele dag wijn heb gedronken op een Frans chateaux? Maar het ligt gewoon in Delft, hoor. In de wijnkelder van Le Vieux Jean kan je wijn proeven en kopen die rechtstreeks geïmporteerd is uit de Bordeaux en de Bourgogne. Na het borrelen kan je je tegoed doen aan een uitgebreid diner met bijvoorbeeld eendenlever en – uiteraard – Franse kazen.

Le Vieux Jean restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 14:00 |18:00 - 22:00

Heilige Geestkerkhof 3, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.