8 x leuke activiteiten die je kind deze zomervakantie kan doen in Delft

Door Michiel de Haan 16 juli 2018

Het is zomervakantie! Verveelt jouw kind zich nu al? Dat is nergens voor nodig, want er is genoeg te doen in Delft. Wij zetten zes superleuke activiteiten in de zomervakantie voor je op een rijtje. 

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Athletes in Action

athletes in action delft zomervakantie

Wat is er fijner voor je kind dan lekker sporten en bewegen? In de eerste week van de zomervakantie organiseren de vrijwilligers van Atlethes in Action dagelijks een middagje sport, gezelligheid en ontspanning voor alle kinderen tot 12 jaar. Athlethes in Action is een initiatief van verschillende christelijke kerken in Delft. Kinderen kunnen in vier wijken komen sporten: Buitenhof, Tanthof, Voorhof en Wippolder. Op vrijdag wordt het evenement afgesloten met een gezellige buurtbarbecue.

Wiewatwaar: Maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli van 14.00 tot 16.00 uur. In Tanthof, Voorhof en Wippolder is er tussen 19.00 en 21.00 uur een avondprogramma voor pubers vanaf 12 jaar. De locaties vind je hier.   

Het Grote KinderZomerFeest

Van 16 tot en met 27 juli staat het sportpark Biesland in de Delftse Hout weer op zijn kop. Per dag doen er dan 350 kinderen mee aan het Grote KinderZomerFeest van de Delftse Vakantie Activiteiten. Op het programma staan allerlei leuke activiteiten zoals: levend stratego, dierengeluidenspel, vossenjacht, sportworkshops en knutselen. Het zomerfeest is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Wiewatwaar: Van 16 tot 27 juli elke dag van 08:15 tot 15:30 uur. Deelname kost €10,- per dag of €30,- voor een week (5 dagen). Let op: de inschrijving voor dit evenement is gesloten. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 5 jaar zijn er nog wel extra kaartjes beschikbaar.

Workshops bij Mint kids Conceptstore

mint kids conceptstore

Wil je eens rustig bijkletsen met je vriendin/man/moeder zonder twintig keer gestoord te worden door je kids? Bij Mint Kids Conceptstore organiseren ze in de zomervakantie superleuke workshops voor je kinderen. Denk aan cupcakes versieren, koekjes bakken of mozaïeken. Terwijl je kinderen zich opperbest vermaken, kun jij genieten van een lekkere kop koffie of een lunch. Houd voor de exacte data en tijden de site van Mint Kids Conceptstore in de gaten. Let op: je moet je wel even van te voren opgeven via [email protected].

Mint kids conceptstore conceptstores

Vandaag gesloten

Voldersgracht 12, Delft

Bekijk meer:conceptstores

Brownie versieren bij Quetzal

quetzal-delft

Het blijft een grote hit bij kinderen: old school cakejes versieren. Bij Quetzal kun je deze zomervakantie terecht voor een variatie op deze klassieker: brownie versieren. Voor €5,- kunnen je kids aan de slag met smarties, marshmellows, nootjes en natuurlijk vloeibare chocolade. Daarnaast krijgen ze er ook nog een glas limonade bij. Let op: het is handig om van te voren te reserveren! Dat kan door te mailen naar [email protected], een berichtje te sturen via messenger of te bellen naar 015-8879996.

Quetzal Delft koffiebars

Nu gesloten10:00 - 18:00

Voorstraat 4, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Vakantieactiviteiten in Museum Prinsenhof Delft

museum prinsenhof delft kerstvakantie

Voor een leuk dagje cultuur kunnen jij en je kind de hele zomervakantie terecht bij Museum Prinsenhof Delft. Het museum organiseert allerlei activiteiten zoals workshops waar je kind bijvoorbeeld een strandtas of een kop en schotel kan versieren. Ook is er elke dinsdag en donderdag een verhalenverteller die een spannend verhaal vertelt over de geschiedenis van Delft. Daarnaast kun je regelmatig rondleidingen krijgen door het museum. Genoeg te beleven dus. Het hele programma vind je hier.     

Museum Prinsenhof Delft musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Zomeractiviteiten bij de Papaver

Papaver delft

Laat je kind de natuur ontdekken. Duurzaamheidscentrum de Papaver organiseert tijdens de vakantie verschillende leuke zomeractiviteiten. Zo is er elke dinsdag een natuurgids aanwezig die met je kinderen op zoek gaat naar de beestjes die op bloemen leven. Op woensdag kunnen je kinderen met een groepje levend kikkerborden. Daarnaast kunnen jij en je kind elke dag verschillende speurtochten doen.

Wiewatwaar: De natuurgids is elke dinsdag aanwezig tussen 14.00 en 16.00 uur. Levend kikkerborden kan op woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Per groepje van 3 tot 5 kinderen betaal je €7,50. Het spel is geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft speeltuinen

Nu gesloten09:30 - 17:00

Korftlaan 6, Delft

Bekijk meer:speeltuinen

Springkussen Festijn in Wippolder

springkussen

Luidt de laatste week van de zomervakantie springend in! Op maandag 20 augustus kan je kind lekker komen springen tijdens het Springkussen Festijn in Wippolder. Er zijn wel vijf springkussens waar je kind zich heerlijk op kan vermaken. Ook geven verschillende sportverenigingen een clinic. Bij mooi weer is het evenement buiten en anders binnen. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn welkom.

Wiewatwaar: Maandag 20 augustus van 10.00 tot 14.00 uur bij Sportcomplex SV Wippolder, Rijksstraatweg 9 in Delft. De toegang is €2,- per kind.

Knutselen bij Albert Heijn

Albert heijn wh van leeuwenlaan
Foto: Facebook Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan

Als de kids tijdens de zomervakantie thuis zijn, is het nog best lastig om even rustig boodschappen te doen. Gelukkig organiseert de Albert Heijn aan de W.H. van Leeuwenlaan elke woensdag tijdens de zomervakantie een knutselmiddag. Terwijl jij je boodschappen doet, gaat je kind lekker kleuren, slijm maken of pannenkoeken versieren. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Wiewatwaar: Elke woensdag vanaf 18 juli tot en met 22 augustus tussen 13.30 en 15.00 uur. Aanmelden hoeft niet, je kind kan zo aanschuiven.

Jouw Tips

Weet jij nog meer leuke zomeractiviteiten? Mail ze dan naar ons via [email protected] of tip de redactie.

via GIPHY

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.