Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x doen in de herfstvakantie met kinderen

Door Redactie indebuurt 11 oktober 2017

Een beetje slimme ouder kijkt vooruit. En dan weet je dat er van 16 tot en met 20 oktober een week herfstvakantie aan zit te komen. Naast spelletjes doen, kinderNetflix uitkijken, knutselen en het broodnodige buitenspelen: wat is er te doen in Delft tijdens de herfstvakantie? Annemarie van Bloei heeft de leukste activiteiten voor je verzameld. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Klik op ‘volgende’ om alle activiteiten te bekijken

Workshops en speurtochten bij de Papaver

Bij duurzaamheidscentrum De Papaver in de Delftse Hout kunnen kinderen vanaf 6 jaar mee doen aan educatieve workshops. Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen ze onder meer gaat tekenen met een veer en inkt van galappels en braakballen van vogels uitpluizen. Dit zijn altijd goed bezochte activiteiten, dus houd rekening met drukte. Aansluitend kun je ook nog een leuke speurtocht lopen zoals ‘speuren naar sporen.

Wiewatwaar: De workshops vinden plaats bij De Papaver op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur en duurt een half uur. Je kunt gewoon binnen komen lopen zonder aan te melden. De kosten zijn €3,- per kind.


Meer over Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft ontdekken?

Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft speeltuinen

Gesloten13:00 - 17:00

Korftlaan 6, Delft

Bekijk meer:speeltuinen

Night at the Museum

In de herfstvakantie kan je lekker griezelen tijdens Night at the Museum for Kids! Tijdens deze speciale museumnacht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud vind je op verschillende locaties in de stad griezelige activiteiten. Denk aan een kinderdisco, kinderbingo, muziek en griezelverhalen. Lopend of met tuktuks kun je langs de locaties die mee doen, zoals Museum Prinsenhof Delft, De stadsgevangenis ’t Steen en Madame de Berry.

Wiewatwaar: Night at the Museum vindt plaats op zaterdag 21 oktober  van 16.00 tot 22.00 uur. Het evenement is gratis te bezoeken. Check de site voor het hele programma.

Aan de slag als onderzoeker

Foto: Science Centre Delft

In het Science Centre Delft kan je in de herfstvakantie terecht voor verschillende workshops. Elke dag is er wel wat te beleven! Je kinderen kunnen bijvoorbeeld een speedbootje, herfstfiguur met ledlampjes of figuur van piepschuim maken. De workshops starten doordeweeks om 10.00 uur en in het weekend om 11.00 uur.

Wiewatwaar: De workshops zijn elke dag van 15 tot 29 oktober. Op sommige dagen worden zelfs twee verschillende workshops georganiseerd. De meeste zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar dit kan per workshop verschillen. Check het Facebook-event voor meer informatie over inhoud, leeftijd en de kosten per workshop.


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft entertainment

Geopend11:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Cinekid Festival

Foto: De geheime club van Soepstad

Regent het? Dan kan je naar het Cinekids Festival in Filmhuis Lumen! Van maandag tot vrijdag worden hier nog niet eerder in de bioscoop vertoonde kinderfilms gedraaid voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Elke dag om 14.15 en om 14.30 uur draait er een film, zoals ‘De geheime club van Soepstad’, ‘Paw: De reddingshond’ en ‘Ted Sieger’s Molly Monster’.

Wiewatwaar: De prijs voor een filmkaartje is €6,50. Kijk hier voor het complete programma.


Meer over Filmhuis Lumen Delft ontdekken?

Filmhuis Lumen Delft bioscopen

Gesloten12:30 - 00:00

Doelenplein 5, Delft

Bekijk meer:bioscopen

De Delftse Maakweken

Van maandag 16 tot zaterdag 21 oktober zijn er de Delftse Maakweken in Poptahof! Deze week staat in het teken van het Griekse verhaal van de koning en strijder Odysseus. Elke middag zijn er workshops en ateliers voor kinderen van alle leeftijden. Zo kan je kind mee helpen met het maken van het paard van Troje, een workshop Bucket drum volgen of circuskunsten oefenen.

Wiewatwaar: Kinderen kunnen elke middag terecht van 13.30 tot 16.30 uur in de Tent in Poptapark aan het Pad van Troje. Deelname aan activiteiten is gratis. Check www.maakweken.nl voor het complete programma.

Buurman & Buurman

buurman buurman
Foto: Buurman & Buurman via de website buurmantheater.nl.

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober komen Buurman & Buurman naar Theater de Veste! De musical van deze twee klunzige klusmannen gaat in Delft in première. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Wil je naar deze speciale voorstelling toe, dan moet je echter wel snel zijn. Er zijn nog maar een paar stoelen beschikbaar!

Wiewatwaar: Op zaterdag 21 oktober draait de voorstelling om 14.00 uur en om 16.00 uur. De voorstelling op zondag 22 oktober 14.00 uur is de échte premiere. Kaarten bestel je via de website van van Theater de Veste.


Meer over Theater de Veste Delft ontdekken?

Theater de Veste Delft theaters

Vandaag gesloten

Vesteplein 1, Delft

Bekijk meer:theaters

Bloei Agenda

Kijk voor meer activiteiten voor gezinnen in de herfstvakantie in de Bloei Agenda. Bloei is hét online platform voor (aanstaande) ouders uit Delft met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar oud. Zoals we allemaal weten, vliegt de tijd voorbij als je zwanger bent of kinderen hebt. Bloei zorgt ervoor dat je niks hoeft te missen! Op Bloei vind je de leukste activiteiten, hotspots en diensten. Zo hoeft niet elke ouder het wiel op nieuw uit te vinden. Laat je informeren en inspireren!
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.