5 x dit kun jij doen voor de natuur in Delft

Aangeboden door KNNV Delfland 10 april 2019

Ook al wonen we niet bepaald op het platteland, natuur is er in- en om Delft gelukkig nog steeds. De leden Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) zorgen ervoor dat de natuur die er is, wordt behouden. En jij kunt hierbij helpen! We geven vijf redenen waarom je lid wilt worden van de vereniging.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bescherm het landschap

Delftse Hout
Foto: Wikimedia

De leden van de KNNV zorgen er samen voor dat het landschap en de leefomgeving in Delfland wordt beschermd. Ze voeren bijvoorbeeld actie voor het behoud van het Abtswoudsepark. Ook bedenken ze alternatieven voor de plannen, zodat elk stukje natuur behouden blijft. Zo kan jij blijven genieten van een wandeling in het weidegebied van Midden-Delfland of de Hertenkamp.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door KNNV Delfland. Meer over KNNV Delfland ontdekken?

KNNV Delfland vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Hou de boeren natuur in stand

KNNV delfland

Het is fijn om in de natuur te zijn. Niet alleen om in te fietsen of picknicken, maar ook om de handen uit de mouwen te steken. De leden van de KNNV gaan bijvoorbeeld met elkaar aan de slag tijdens het wilgen knotten. Daarnaast beheert de afdeling een boomgaard. Dat betekent dus dat je mag helpen met snoeien, plukken en uitdunnen van de bomen. Leuk!

Hou de wilde natuur in stand

paddentrek KNNV

Naast dat de KNNV meehelpt aan het onderhoud van de natuur op- en rond boerderijen, beschermen ze ook de wilde natuur. Zo helpen ze elk jaar duizenden padden veilig oversteken, zodat die zich kunnen voortplanten. Voor de bescherming van de natuur adviseert de KNNV ook grote groenbeheerders als het Hoogheemraadschap of Staatsbosbeheer.

Natuurbehoud

Melarium,
Het Melarium Foto: David Veldhoen

Natuur is superbelangrijk: het regelt de temperatuur in de stad, vangt fijnstof, ontstresst en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarom zorgt de KNNV er actief voor dat de natuur in de stad blijft. Dat gebeurt door onderhoud, maar ook door jouw kennis als lid bij te spijkeren. Dat doen ze door lezingen en cursussen in het Melarium, het clubgebouw aan de Rotterdamseweg. Ook heeft elk jaar een thema. In 2019 is dat ‘Bescherm de natuur in je buurt’. Dit betekent praktisch dat leden en niet-leden wordt gevraagd om elke maand uit te kijken naar één plantensoort of dier.

Het is een gezellige club

KNNV

Met zijn allen wilgen knotten, planten tellen, dingen ontdekken in de natuur: dat is ook gewoon heel erg gezellig! De KNNV afdeling Delfland heeft ruim 300 leden. Dat betekent dus een hoop gezelligheid en veel kansen om andere natuurliefhebbers te leren kennen.

Wil jij ook lid worden? Dat kan! De contributie is €30,50 per jaar. Je kunt je aanmelden door het formulier te downloaden onder het kopje ‘lid worden’ op de website van KNNV Delfland. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.