Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x superleuk om dit weekend te doen in Delft

Door Iris Olsthoorn 30 augustus 2019

Het laatste weekend van de zomervakantie is aangebroken. Tijd om nog eventjes te genieten, dus! Dit staat er op de agenda van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september in Delft.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Happy Gay Sunday

Aankomende zondag krijgt Café de Koepoort bezoek van een echte ster: Astrid Nijgh. Haar single “Ik Doe Wat ik Doe” stond in 1973 maar liefst 12 weken genoteerd in de top 40! Ook vandaag de dag staat Astrid nog vaak op het podium en in het theater. Op Happy Gay Sunday komt Astrid een intiem soloconcert geven bij de Koepoort. Voor Astrid zelf is dit café bijzonder: zij ontmoette haar vriendin Louise hier zeven jaar geleden.

Café de Koepoort opent vanaf 15:00 uur haar deuren, dus zorg dat je op tijd bent voor een zitplek! Astrid’s optreden begint om 16.00 uur. Entree is gratis!


Meer over Café de Koepoort en Ko ontdekken?

Café de Koepoort en Ko cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Oosterstraat 2, Delft

Bekijk meer:cafés

Mosselfeest

mosselen

Op de Markt is er dit weekend een heus Mosselfeest! Bij Het Konings Huys maken ze er een groot feest van, met verschillende bereidingen van mosselen, live muziek, cocktails en meer. Ook is er gedacht aan de niet mossel-eters. Er staat een Ofyr (speciaal soort BBQ) klaar waar heerlijke vlees, vegetarische en veganistische gerechten worden klaar gemaakt. Je betaalt €22,50 per persoon voor een welkomstdrankje en onbeperkt mosselen, vlees, vegetarisch en veganistische gerechten.  Kinderen tot 12 jaar betalen €12,-. Kijk hier voor meer info!


Meer over Het Konings Huys ontdekken?

Het Konings Huys restaurants en horeca

Gesloten09:30 - 22:00

Markt 40, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Pasar Botanica

Museumshop Botanische tuin

Voor een tropische ervaring kun je dit weekend terecht in de Botanische Tuin van de TU. Hier wordt de Pasar Botanica georganiseerd. Kom genieten van heerlijke Indische snacks en maaltijden. Er zijn allerlei kleurrijke stands en er is een tentoonstelling over specerijen. Voor de kids is er een leuke speurtocht en een springkussen. De Pasar is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september van 11.00 tot 18.00 uur. Entree: €7.50 of €4,- voor kinderen en 65+ers.


Meer over Botanische Tuin ontdekken?

Botanische Tuin musea

Gesloten10:00 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea

Swim to Fight Cancer

swim to fight cancer delft
Foto: Marjolein Jense Fotografie

Op de eerste dag van september vallen we meteen met onze neus in de boter. Op zondag 1 september wordt de derde editie van Swim to Fight Cancer georganiseerd. De deelnemers zwemmen twee kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Dit jaar is de start in het water voor Huszár aan de Hooikade. Vanaf daar wordt er door het Rijn-Schiekanaal richting Laga en de Oostpoort gezwommen. Bij de Oostpoort keren de deelnemers weer om en zwemmen ze terug.

In dit artikel lees je meer:

Save the date! Op deze datum is Swim to Fight Cancer in Delft

Zomerfeest bij kinderboerderij Tanthof

Foto ter illustratie. Foto: Kinderboerderij Tanthof

Op zaterdag 31 augustus wordt de zomervakantie afgesloten met een fijn feestje bij Kinderboerderij Tanthof. Er is een stormbaan, kinderen kunnen broodjes bakken, geschminkt worden en ritjes maken op een pony. Ook is er een magische entertainer aanwezig die de kinderen verrast met de mooiste trucjes. Het feest duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof ontdekken?

Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof speeltuinen

Vandaag gesloten

Abtswoude 5, Delft

Bekijk meer:speeltuinen
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.