5 x fijne feestjes en evenementen waar we naar uit kijken in december

Door Iris Olsthoorn 1 december 2017

We zijn weer een gloedjenieuwe maand ingerold, dus pak de agenda er maar bij. In en rondom Delft is er weer genoeg leuks te doen. We zetten een aantal feestjes, kerstmarkten (!) en andere bijzondere evenementen van de maand november voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lichtjesavond

lichtjesavond delft donkere dagen kerstmarkt kerst ontstaan
Foto: Delft Imagebank

Deze maand staat een van de állerleukste Delftse evenementen weer op de kalender: Lichtjesavond op dinsdag 12 december! We hebben er al tijden zin in, want met alle kraampjes, muziekoptredens, lekker eten en gezelligheid wordt het geheid weer een topavond. Het hoogtepunt is natuurlijk het ontsteken van de lichtjes van de grote kerstboom op de Markt, traditioneel om 19.00 uur. Houd onze site in de gaten voor het precieze programma en de praktische informatie! 

Grote kerstmarkt op de Markt

lichtjesavond-delft-7 kerstmarkt delft
Delft Image Bank

We keken er met z’n alle al een paar jaar naar uit, maar dit jaar gaat het toch echt gebeuren: we krijgen een driedaagse, megagrote kerstmarkt in de binnenstad van Delft! De Markt en een aantal omliggende straten veranderen van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december in een winterwonderland. Behalve héél veel lekker eten en kraampjes van (lokale) ondernemers, zijn er ook een hoop leuke dingen te doen op de kerstmarkt. Wij hopen nog steeds dat die silent disco met kerstmuziek er écht komt.

Pssst…Er zijn trouwens nog véél meer kerstmarkten in en vlakbij Delft. We hebben ze in dit lijstje voor je op een rijtje gezet. 

Wiewatwaar: Vrijdagavond 15 december tot en met zondagmiddag 17 december, op de Markt en omliggende straten.  

Santarun

santa run
Foto: Rotary Santa Run

Heb je er altijd al van gedroomd om in een kerstmannenpak door de Delftse binnenstad te rennen? Dan hebben we goed nieuws! Op 17 december wordt de allereerste Santa Run van Delft georganiseerd. Je hoeft er echt niet topfit voor te zijn, het is vooral een voor-de-leuk-loop en íedereen kan mee doen. In Dit artikel lees je alles over dit grappige evenement. 

Winters Delft

schaatsbaan in delft winters delft

Het was nog even spannend wat betreft locatie, maar ook dit jaar kunnen we de ijzers weer onderbinden voor dé schaatsbaan van Delft. Winters Delft vindt dit jaar plaats op het terrein van Lijm & Cultuur. Op vrijdag 8 december is de grote opening. Vanaf dan kunnen we tot en met zondag 7 januari schaatsen én genieten van allerlei leuke activiteiten. Zo kan je elke woensdag disco-schaatsen, komen er af en toe DJ’s een lekker muziekje draaien.

Oud en nieuwfeestjes

oud en nieuw weekendtips

We sluiten 2017 natuurlijk niet af zónder kneitergoed feestje vol met bubbels en oliebollen. Waar je in Delft moet zijn om 2018 dansend in te luiden? Dat hebben we voor je verzameld in een lijstje. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶