5 x feestjes, festivals en evenementen waar we naar uit kijken in november

Door Iris Olsthoorn 1 november 2018

We zijn weer een gloedjenieuwe maand ingerold, dus pak de agenda er maar bij. In en rondom Delft is er weer genoeg leuks te doen. We zetten een aantal feestjes, festivals en andere bijzondere evenementen van de maand november 2018 voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sinterklaasintocht Delft

sinterklaas intocht 2017 delft-1

Het hoogtepunt van deze maand is natuurlijk wel de sinterklaasintocht van 24 november. Op die dag staan we weer met z’n alle langs de kade om Sint en zijn Pieten in Delft te verwelkomen. Meer over de intocht lees je hier. 

Sinterklaas intocht in de omgeving

Intocht Sinterklaas den hoorn
Sinterklaas in Den Hoorn. Foto: Gemma van Winden-Tetteroo.

Is de drukte van de intocht in Delft een beetje te veel van het goeie voor je? Dan kan je natuurlijk terecht in een van de omliggende dorpen, ook op 24 november. Meer over de intocht in Den Hoorn, Schipluiden, Pijnacker en Delfgauw lees je hier. 

HighLight

Children of the Light, een van de kunstenaars die te zien is tijdens HighLight

We weten niet hoe het met jullie zit, maar hier op de redactie balen we stiekem een beetje dat Museumnacht Delft voortaan speciaal voor kinderen is. Maar er is leuk nieuws! De organisatoren van Museumnacht komen met een opvolger: HighLight. Dit bijzondere festival op zaterdag 17 november staat in het teken van kunst en technologie. In dit artikel lees je er meer over.

Een Markt vol brandende kaarsjes

Op zondag 4 november vindt er midden op de Markt een bijzonder evenement plaats: Lichtjes voor Delft. Ter ere van Allerzielen organiseert de Protestantse Gemeente Delft een moment voor alle Delftenaren om hun overleden dierbaren te herdenken. Je kunt een kaarsje voor hen opsteken en als je wilt hun naam op een groot doek schrijven. Om 14.00 uur steekt Marja van Bijsterveldt het eerste kaarsje aan.

Wiewatwaar: Zondag 4 november om 14.00 uur tot 14.30 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om een speciale kerkdienst bij te wonen in de Nieuwe Kerk.

Pasar Malam

pasar malam
Foto: Pasar Malam

Goed, het is misschien eventjes fietsen – maar dan heb je ook wat. In Rijswijk wordt op 3 en 4 november de jaarlijkse Pasar Malam gehouden. De evenementenhal De Broodfabriek wordt dit weekend omgetoverd tot een oriëntaals paradijsje, met heerlijk Aziatisch eten, indrukwekkende dansshows en een heleboel kramen. De Pasar Malam wordt door bezoekers vooral geroemd om zijn welkome, Indonesische sfeer.

Wiewatwaar: Zaterdag 3 november van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 4 november van 12.00 tot 20.00 uur. Een entree-kaartje kost je maximaal €8,- en koop je hier online. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.