5 x deze superleuke dingen kun je dit weekend doen in Delft

Door Iris Olsthoorn 3 mei 2019

Thank God it’s friday! Tijd om eens goed de bloemetjes buiten te zetten. We hebben zoals iedere week een aantal leuke activiteiten in Delft voor je op een rij te zetten. Dit is er te doen van 3 tot 5 mei. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Bouwen met Delft

Kunstenaar Olivier stak eerder in Deventer de handen uit de mouwen. Foto: indebuurt Deventer

D.B.S.G. Stylos – de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft – viert dit jaar haar 125ste verjaardag. Ze vieren het hele jaar door feest. Maar speciaal om Delftenaren ook mee te laten genieten, hebben ze iets leuks bedacht: een week lang wordt er samen gebouwd aan een enorm kartonnen bouwwerk. Karton-kunstenaar Olivier Grôssetete geeft elke dag workshops. Uiteindelijk werken er 200 mensen mee aan het grootste kartonnen kunstwerk dat Delft ooit heeft gezien. Klinkt gaaf, toch!? Dit weekend beginnen de eerste workshops, opgeven kan via deze site. 

Wiewatwaar: zondag 5 mei van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur bij het Prinsenkwartier.

Maakweken: Dwalen door Poptahof

Maakweken Poptahof
Foto: Facebook maakweken

Afgelopen week was het tijd voor een van de leukste festivals van Poptahof: de Delftse Maakweken. Tijdens dit straattheater-festival krijgen kinderen allerlei creatieve workshops en zetten ze samen producties en optredens in elkaar. Op zaterdag is de afsluitdag, waarop alles waaraan een week lang gewerkt is, wordt getoond aan het publiek. Tijdens ‘Dwalen door Poptahof’ kom je op allerlei bijzondere plekken en geniet je van bijzondere optredens!

Wiewatwaar: Zaterdag 4 mei van 16.00 tot 20.00. Toegang is gratis. Kijk hier voor het programma. 

Holi

Foto: Indian Students Association Delft

Op de campus kleurt het dit weekend álle kleuren die je maar kan bedenken. Er wordt Holi gevierd bij X. Het wordt een vrolijke dag om de lente te vieren, vol met eten, muziek, sport & spel en gezelligheid. En natuurlijk kleur!

Wiewatwaar: Zaterdag 4 mei van 12.30 tot 17.00 uur bij X (voorheen Sport & Cultuur). Voor meer info en tickets, kijk hier.  

Speeddaten in een tentje

Foto: Facebook

Het festivalseizoen begint weer bijna, maar misschien heb je nog niemand om mee te gaan. Geen probleem! Museum Prinsenhof organiseert voor singles tussen de 20 en 35 jaar een speciale speeddate-avond. In een leuk ingericht tentje in een echte festivalsetting ontmoet je hier misschien wel je festival-buddy voor deze zomer!

Wiewatwaar: Vrijdag 3 mei bij Museum Prinsenhof, van 20.00 tot 23.00 uur. De speeddate kost €17,50 en koop je hier.


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Bevrijdingsconcert Botanische Tuin

Foto: Facebook Big Band Let’s Swing Delft

Op 5 mei kun je weer even terug in de tijd. In de Botanische Tuin van de TU Delft luister je tussen de planten en bomen naar muziek uit de tijd van de bevrijding. Tussendoor wordt er ook moderne muziek gespeeld, dus er is voor elk wat wils. Heerlijk te combineren met een bezoekje aan de tuinen zelf.

Wiewatwaar: zondag 5 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Je hoeft alleen entree voor de Botanische Tuin te betalen, het concert is gratis.


Meer over Botanische Tuin ontdekken?

Botanische Tuin musea

Nu gesloten08:30 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.