Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x deze dingen kun je wél doen in de herfstvakantie

Door Iris Olsthoorn 17 oktober 2020

Het is herfstvakantie! Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten we deze vrije week iets creatiever zijn als het gaat om kinderen bezighouden. We helpen je een handje en zetten een aantal activiteiten voor je op een rij. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Speel in een van deze speeltuinen

Zijn je kinderen uitgekeken op die speeltuin om de hoek? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel andere speeltuinen in Delft waar je kids hun gang kunnen gaan. In dit artikel vind je een aantal leuke adresjes:

Buitenspelen! 7 x leuke speeltuinen in Delft

Zijn je kinderen uitgekeken op die speeltuin om de hoek? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel ander...

Maak je eigen street art route

Leuk om te doen als volwassene, maar zeker ook met (iets oudere) kinderen: je eigen street art route! In Delft barst het van de prachtige murals. In dit artikel vind je een kaartje met een heleboel schilderingen en mozaïeken. Je kunt je eigen route zo lang of zo kort maken als je zelf wilt, en hem wandelend of fietsend doen.

Maak je eigen street art route: op deze plekken in Delft vind je gave muurschilderingen

Delft barst van de prachtige murals. In de laatste paar maanden is er behoorlijk wat street art bijg...

Cultuurbarbaren gaat door

Goed nieuws voor Delftse kinderen: Cultuurbarbaren gaat door! Omdat het gaat om kleine, losse activiteiten van maximaal 15 kinderen, kan Cultuurbarbaren gewoon plaatsvinden. De hele herfstvakantie zijn er allerlei culturele activiteiten te doen. Kinderen kunnen verdwalen in het verborgen huis van Madame de Berry, alles ontdekken over het leven in de 19e eeuw in Museum Paul Tétar van Elven, houten klompen schilderen in OPEN en zich laten betoveren tijdens de goochelshow van Dion The Great Magician. Je moet wel kaartjes reserveren, ook voor de gratis activiteiten. Meer over Cultuurbarbaren lees je in dit artikel:

Leuk! Tijdens de herfstvakantie kun je met je kinderen naar festival Cultuurbarbaren

Het nieuwe schooljaar is pas net van start, maar de herfstvakantie staat alweer bijna voor de deur! ...

Bezoek het Bosdierenpad

Leuk als je kleine kinderen hebt: bezoek het bosdierenpad! Dit pad ligt aan de rand van Tanthof en is bedacht en opgezet door Petra Bosman. Op het pad vind je allerlei beeldjes om te bekijken, speelgoed om mee te spelen en spelletjes om te doen. Er zijn dino’s, paarden, kabouters en nog veel meer! Neem een kijkje op onderstaande Facebookpagina voor meer informatie.

Meteen alles maar neergezet, dus bij deze;Het Dinobos is geopend !!Ik hoop dat jullie er fijn kunnen spelen en het leuk vinden.

Posted by Bosdierenpad on Friday, 15 May 2020

Kabouters zoeken

Kabouters, zeg je? Jep, die wonen echt in Delft. Bij de Nieuwe Kerk zijn sinds kort vijf minimannetjes te spotten, en bij Hotel de Plataan schijnen ze ook te zien te zijn! Ook buiten de binnenstad zijn ze te vinden, bijvoorbeeld in het BuytenBos bij kinderboerderij BuytenDelft. Kortom: genoeg plekjes om met je kinderen op jacht te gaan naar kabouters!

Speel een Delfts bordspel

Dé klassieke tip voor als het buiten slecht weer is: speel een bordspel. Om het nog leuker te maken, kun je een bestaand bordspel omtoveren tot een Delftse versie, bijvoorbeeld 30-seconds of wie-ben-ik ben bekende Delftenaren. Of je schaft de Delftse versie van monopoly aan!

Wil je spelen: dit heb je nodig voor een Delftse 30 Seconds

We zitten massaal thuis deze weken, dus het is de ideale tijd om gezellig met je gezin of huisgenote...

Probeer een Delftse specialiteit na te maken

Keukenprins(es), deze is voor jou! Nu de horeca weer dicht is, moeten we het grotendeels zonder de Delftse lekkernijen doen (gelukkig bezorgen veel restaurants thuis!). Leuke uitdaging: probeer eens zo’n specialiteit na te maken. Dan heb je meteen een goed excuus om straks, als het weer mag, te gaan proeven of je een beetje in de buurt kwam!

kobus kuch appeltaart

5 x Delftse specialiteiten om thuis na te maken

Sinds afgelopen zondag zijn alle horecagelegenheden in Nederland (en dus ook Delft) dicht. Nu zijn e...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.