Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze bijzondere tentoonstellingen in Delft wil je niet missen

Door Iris Olsthoorn 15 oktober 2019

Er zijn in Delft een hoop musea en tentoonstellingen waarvan je waarschijnlijk denkt: da’s alleen voor toeristen of kunstkenners. Maar geloof ons, een museumbezoek in je eigen stad is leuk. En nu al helemaal, want op dit moment zijn er een aantal superbijzondere kunstwerken te bewonderen in Delft! Deze pareltjes wil je zeker niet missen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wereldberoemde schilderijen

Wellicht heb je er al van gehoord: afgelopen week is er een bijzondere tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft geopend. Er zijn in totaal 29 werken van schilder Pieter de Hooch te bewonderen. Waarom dit nu zo’n big deal is? Pieter de Hooch kwam uit Delft en gebruikte onze mooie stad in de 17e eeuw als inspiratiebron. Een aantal werken hangen bovendien in grote musea als de National Gallery in Londen.

Het pronkstuk van de tentoonstelling is ‘Binnenplaats van een huis in Delft’. “Het schilderij dateert uit 1658, het jaar waarin De Hooch tot volle bloei kwam. Daarnaast is het werk zeer karakteristiek voor Delft, met de gevelsteen boven de poort en het typische doorkijkje. We zijn trots dat het ‘Delftse’ schilderij hier te zien is in Museum Prinsenhof”, vertelde een conservator van het museum eerder aan het AD. 

Bijzonder! Deze wereldberoemde schilderijen zijn vanaf nu te zien in Delft [video]


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Een bizar smal huis

Foto: 38CC Delft / Stefanie Grätz

In de Oude Kerk is vanaf deze week óók een wereldberoemd kunstwerk te bewonderen: Narrow House. Dit kunstwerk van Oostenrijker Erwin Wurm is precies zoals de naam doet vermoeden: een héél smal huis. Het is ongeveer even lang en hoog als een normaal huis (namelijk 16 bij 7 meter), maar het is met een breedte van 138 extreem smal. De kunstenaar laat daarmee de benauwdheid van zijn opvoeding zien. En niet alleen het huis zelf is smal, maar ook alles wat erin staat – tot en met de badslippers voor het eveneens smalle bad.

Vanaf 16 oktober kun je zelf gaan kijken. Helemaal leuk is dat je mag het smalle huis ook betreden. Om nog maar even aan te geven hoe bijzonder het is dat dit kunstwerk in Delft staat: volgens organisator Coen de Jong is het zo’n beetje alsof Christiano Ronaldo een potje voetbal mee komt spelen bij Concordia.


Meer over Oude Kerk Delft ontdekken?

Oude Kerk Delft bezienswaardigheden

Gesloten09:00 - 18:00

HH Geestkerkhof 25, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Twee tentoonstellingen voor de prijs van … nul!

gist-brocades open monumentendag 2019 delft
Gist-Brocades. Foto ANP

Aan de Wateringseweg ligt ‘het Grote Kantoor’, het oude hoofdkantoor van de Gistbrocades. In het kantoor vind je tot en met 15 december van dit jaar twee tentoonstellingen. ‘150 jaar gist’ gaat over de geschiedenis van de gistfabriek en zijn oprichter Jacques van Marken. ‘Klein leven, grote impact‘ is een interactieve tentoonstelling waar je van alles leert over microben en hun cruciale rol in de wereld. Vooral de tweede voorstelling is ook leuk voor kinderen. En misschien nog wel het allerleukst: de toegang is gratis. Zo kun je dus een van Delfts mooiste gebouwen van binnen bekijken én twee bijzondere tentoonstellingen bezoeken voor helemaal nop.

Meer info:

Tip: je kunt vanaf nu gratis het oude hoofdkantoor van DSM bekijken

Kunst ligt gratis op straat

Fotografie Carla v.d. Drift

Dit is geen officiële tentoonstelling, maar leuk is het wel (vooral bij mooi weer). Heel Delft ligt bezaaid met prachtige straattekeningen. Een maandje geleden tekenden straatartiesten prachtige (krijt)tekeningen op maar liefst elf plekken in Delft. En gelukkig voor ons hebben ze goede verf gebruikt en zijn de tekeningen nu nog steeds goed te zien! Op onder meer het Bastiaansplein, Doelenplein en bij het stadskantoor liggen tekeningen. Hier lees je meer:

Dit wil je zien: Delft ligt vol supergave straattekeningen

 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.