Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x op vakantie in eigen stad (Delft, dus)

Door Redactie indebuurt 9 augustus 2017

In Italië is het gloeiendig, wat zeggen we: brándend heet! En in Spanje, Zuid-Frankrijk en Turkije is het ook al niet veel koeler. Waarom zou je naar het zuiden gaan als je in Delft nul procent kans hebt op een zonnesteek én je ook nog eens een dagje op z’n mediterraans kunt leven? Juist. Delftenaar Jorie van Joorkitchen tipt haar favoriete adresjes.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Ontbijtje bij Tuz & Biber

Foto: JoorKitchen.nl

We starten ’s morgens om 10.00 bij Tuz & Biber (die sinds woensdag weer open is in het pand van LU-ST!) voor een heerlijk ontbijtje. Neem bijvoorbeeld de yoghurt met honing en granola of de yoghurt met banaan en walnoten. Of kies een van de lekkere Turkse broodjes uit de vitrine. En neem er een lekker kopje koffie bij – aanrader!


Meer over Tuz & Biber ontdekken?

Tuz & Biber traiteurs

Gesloten10:00 - 16:00

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:traiteurs

Lunchen bij Rossio

Foto: JoorKitchen.nl

Voor de lunch rond 13.00 uur kloppen we aan bij Rossio. Zowel ’s avonds als ’s middags kun je hier heerlijk eten. Bijvoorbeeld de gebakken garnalen met knoflook en rode peper – heerlijk! Voor de lunch is Rossio ideaal: je kunt kiezen voor heerlijk Oosterse salades met bijvoorbeeld piquillopeper en kappertjes, maar ook staan er heerlijke bruschetta op de kaart en pitabroodjes met het meest heerlijk beleg. En weet je wat zo mooi is aan Rossio? Als je niet kunt kiezen tussen al dat lekkers, dan kies je voor de optie ½ salade of ½ soep en ½ bruschetta – ideaal voor mensen met keuzestress zoals Jorie. O ja: de frietjes – niet heel Mediterraans natuurlijk – zijn echt de lekkerste van Delft.


Meer over Restaurant Rossio ontdekken?

Restaurant Rossio restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Oude Delft 78, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Borrelen bij Hummus

Foto: JoorKitchen.nl

Rond 16.00 uur moet je echt langs bij Hummus, de vega-optie van vandaag. Maar wees niet bang: er staat zoveel heerlijks op de kaart dat ook niet-vegetariërs hier heerlijk kunnen eten! Kies hier voor een heerlijke wijntje of biertje voor op het kleine terras aan de Molslaan of binnen op de roze bank. En eet er homemade pita’s met hummus bij, kies voor de ‘dip and joy’ met heerlijke Oosterse dips of kies voor de ‘A bit of everything’ dan krijg je van al het lekkers op de kaart een kleine selectie. Heerlijk!


Meer over Hummus Delft ontdekken?

Hummus Delft restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Molslaan 39, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Diner bij La Tasca

Foto: JoorKitchen.nl

Rond 19.00 gaan we aan tafel bij het Mediterraanse restaurant bij uitstek: La Tasca. Hier geniet je van pure smaken, mooie combinaties en echt Mediterraanse smaken. Met mooi weer zit je buiten aan de Voldersgracht. En laat je hier vooral verrassen! La Tasca heeft geen vaste kaart. De kok kookt met verse ingrediënten en dus word je hier iedere keer weer verrast door nieuwe creaties. Het enige wat je vooraf hoeft te bedenken is of je 3, 4 of 5 gangen wil. Makkelijk wordt het toch niet?


Meer over La Tasca Delft ontdekken?

La Tasca Delft restaurants en horeca

Geopend18:00 - 22:00

Voldersgracht 13/14, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Met dank aan Jorie

Je hebt dit heerlijke vakantiedagje te danken aan niemand minder dan foodblogger Jorie van Tienhoven. Op haar blog joorkitchen.nl deelt ze regelmatig lekkere recepten, toffe hotspots en leuke updates over haar splinternieuwe huis in RijswijkBuiten. Volgen dus!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.