3 boswandelingen die je kunt doen vanuit Delft

Door Iris Olsthoorn 24 september 2018

Het is bijna herfst en dat is de perfecte tijd voor een lekkere boswandeling. Goed, nu hebben we in Delft geen enorme bossen. Maar voor een mooie herfstwandeling hoef je heus niet meteen naar de Veluwe! We verzamelden drie leuke routes in Delft.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Voor de échte lopers

8 of 14 kilometer, startpunt Delft centrum.

Voor deze wandeling mag je gerust een middagje uittrekken, want je komt op hele mooie plekken. Vanuit het centrum van Delft vertrek je richting de Delftse Hout, waar je een rondje om de plas doet. Je loopt langs de rand van het Bieslandse bos, tussen de koeien door in Klein Delfgauw en komt aan de rand van Pijnacker terecht. Hier kan je de trein of bus terug nemen, maar de echte fanatiekeling loopt natuurlijk verder. Dwars door het Balijbos, zo naar Zoetermeer. Vanaf daar kan je de trein of bus terug pakken. Bonus: onderweg kom je talloze leuke koffieplekjes tegen!

Let op: in Delfgauw is het Virulypad op dit moment afgesloten. Je moet hier dus een kleine omweg nemen vanaf de Noordeindseweg!

Bron: NS wandelingen, Frank Wandelt

Veel water, beetje bos

6 kilometer, startpunt Kerkpolder.

Wil je lekker een frisse neus halen, maar niet gelijk tien kilometer lopen? Dan kan je dit rondje van zes kilometer doen. Je start in Kerkpolder, waar je lekker bladeren en kastanjes kan verzamelen. Je loopt naar Schipluiden, waar je langs het water veel schattige boerderijtjes tegenkomt. Halverwege kan je een stop maken bij Op Hodenpijl, want dat taartje heb je wel verdiend. Aan het einde van de Tramkade kom je weer in Delft aan en loop je het staartje van je route wederom in Kerkpolder.

Bron: TOP wandelroutes.

Door weiland en bos

10 kilometer of korter, startpunt Tanthof

Deze route begint aan de rand van Tanthof. Van hieruit loop je eerst het Abswoudse bos in. Dit is een heerlijk stukje groen Delft, waar het vol staat met mooie herfstbomen. Daarna loop je een stuk door de polder, waar je lekker naar koeien en schapen kan kijken. Als je wilt breng je een bezoekje aan Restaurant Aan de Zweth. Op de terugweg beland je weer in het Abswoudse bos. Vanaf daar kan je kiezen Tanthof in te lopen, of je route te vervolgen langs de Schie.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport