Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 dagen lang genieten van Doelenplein Zomerfeesten

Door Anne-Meike van den Berg 24 augustus 2016

De zomer alweer bijna voorbij…? Welnee, de zomer begint nu pas in Delft! Vanaf donderdag 25 augstus is het 11 dagen lang zomers genieten tijdens de Doelenplein Zomerfeesten. En dat betekent eten, drinken en dansen tot je erbij neervalt. 

Vakantiegevoel

Doelenplein Zomerfeesten Delft
Foto: ANP

De Doelenplein Zomerfeesten worden georganiseerd door GRK&ZO, LEF Restaurant & Bar Delft en Filmhuis Lumen. Deze drie Delftse toppers hebben een programma in elkaar gezet waar je u tegen zegt. Jeroen Spierings van LEF heeft er ontzettend veel zin in: “We willen met de Doelenplein Zomerfeesten echt het vakantiegevoel neerzetten. Dat het de komende weken lekker weer wordt is daarom extra fijn!”

Jeroen kijkt zelf vooral uit naar de salsa-avond op dinsdag 30 augustus en de Club! op donderdag 1 september. Jeroen: “met de Club! willen we een zomeravond neerzetten zoals je ze kent uit bijvoorbeeld Thailand. Met lekkere lounge-muziek, cocktails en een vuurshow. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Wij zetten de andere hoogtepunten van de Doelenplein Zomerfeesten voor je op een rij.

Let’s jazz!

De Doelenplein Zomerfeesten staan van donderdag 25 augustus t/m zondag 28 augustus helemaal in het teken van het Jazz Festival Delft. Hoogtepunt is toch wel het optreden van de Delftse fluitist Ronald Snijders op donderdagavond om 21:15 uur op het Doelenplein. Snijders is een absolute grootheid in de jazzwereld. Hij vloog de hele wereld over voor optredens, werkte samen met o.a. het Metropool Orkest en speelde dit jaar nog voor onze enige echte koning Willem-Alexander.

Een ander optreden tijdens Jazz Festival Delft op het Doelenplein waar je bij moet zijn is die van de Delft Blue Big Band op zaterdagavond om 18:30 uur. Special guest tijdens dit optreden is singer/songwriter Graziëlla Hunsel Rivero. En dat beloofd een spectaculaire performance te worden!

Hapjes & drankjes

Aan de nodige versnaperingen is ook gedacht tijdens de Doelenplein Zomerfeesten. Zo is er op dinsdag 30 augustus van 19:00 tot 22:00 uur een wijnproeverij met Franse en Griekse lekkernijen. Op woensdag 31 augustus, donderdag 1 en zaterdag 3 september gaat vanaf 17:00 de barbecue aan en kan je voor € 15,- (exclusief drankjes) een vorkje mee prikken. En wie van mosselen houdt kan vrijdag 2 en zondag 4 september vanaf 17:00 uur aanschuiven voor het Mosselfeest (€ 15,- exclusief drankjes).

Voor de kleintjes

Terras Doelenplein
Doelenplein

De jongste bezoekers van de Doelenplein Zomerfeesten kunnen op woensdag 31 augustus van 14:00 tot 20:00 uur helemaal los op het plein met onder ander een circusschool, schminken, stoepkrijten en een springkussen. Ook leuk voor de kleintjes is het straattheater op donderdag 1 september vanaf 18:00 uur, vrijdag 2 september vanaf 19:00 uur, zaterdag 3 september vanaf 18:00 uur en zondag 4 september vanaf 16:00 uur.

Openlucht Cinéma

Tijdens het laatste weekend van de Doelenplein Zomerfeesten kan je iedere avond naar een feelgoodfilm in de buitenlucht. Geniet van de films Intouchables (vrijdag 2 september om 20:45 uur), Midnight in Paris (zaterdag 3 september om 21:00 uur) en Amélie (zondag 4 september om 20:30 uur).

Kijk hier voor het volledige programma van de Doelenplein Zomerfeesten. 

Meer over

Doen Getipt

adv.