Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x superleuk om dit Paasweekend te doen in Delft

Door Iris Olsthoorn 19 april 2019

Yes! We hebben een superlang weekend voor de boeg! Dat betekent méér tijd om leuke dingen te doen, dus deze keer hebben we ook méér tips op een rijtje gezet. Dit is er te doen van 19 tot en met 22 april 2019. 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Tulpenplukdag 2019

Je hebt vást al gezien dat steeds meer tulpen op het veld voor het station in bloei staan. Voorlopig staan ze hier nog wel even te shinen, maar over een paar weken wordt er weer een tulpenplukdag georganiseerd! Op die dag mogen alle Delftenaren komen om een bosje tulpen te plukken. Zorg dat je op zaterdag 20 april klaar staat, want dan worden de tulpen geplukt. Zorg dat je om 11.00 uur klaar staan. Voor het plukken betaal je €1,-, daarvan kan Stichting Delft Bloeit straks weer zijn volgende bloemenproject mee bekostigen.

Tulpenfeest

Zorg dat je op tweede paasdag naar het Sint Agathaplein gaat, want dan is er tussen 12.00 en 16.00 uur een tulpenfestival! Je kunt genieten van een strijkorkest van het Delft Chamer Music Festival, er zijn workshops waarbij je kunt leren om een tulp te tekenen én filosoof Norbert Peeters geeft een lezing over de tulp in Museum Prinsenhof Delft. Kortom: dit wil je niet missen. Voor meer informatie en tickets kun je kijken op floradelfensis.com.

Ciccio’s grote Paasfeest

Bestaan jouw paasdagen weer uit de nodige verplichte paasontbijtjes en woonboulevardtripjes? Dan heb je ook echt even een momentje voor jezelf nodig. Speciaal daarom organiseert Club Ciccionina een paasfeest. Lekker los op de fijnste R&B, hiphop, sappige deuntjes & foute hits Zorg wel dat je op je paasbest gekleed bent, anders laat de paashaas je niet binnen.

Wiewatwaar: Zaterdag 20 april vanaf 23.00 uur. Entree: €5,-. Dresscode: pastel, paasbest, cocktailjurk of strak in pak.


Meer over Club Ciccionina ontdekken?

Club Ciccionina cafés

Geopend17:00 - 05:00

Kromstraat 24, Delft

Bekijk meer:cafés

Op jacht naar gouden eieren in de binnenstad

Paaseieren zoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ook volwassen kunnen dit jaar met Pasen in Delft op zoek, naar gouden(!) eieren. En ze zijn nog geld waard ook. Op 22 april organiseert Hartje Delft leuke activiteiten voor het hele gezin. Voor kinderen is er een kleurplaten actie, waarmee je leuke Koningsdag gadgets kunt winnen. Voor de volwassenen verstopt Hartje Delft op Tweede Paasdag tien gouden eieren in de stad.

Hier lees je meer: 

Met Pasen kun je op zoek naar gouden eieren en ze zijn nog geld waard ook

Paaseieren zoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ook volwassen kunnen dit jaar met Pasen in Delft o...

Fietstocht met lentebockjes

Afbeelding van <a href="https://pixabay.com/nl/users/Antranias-50356/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=515630">Manfred Antranias Zimmer</a> via <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=515630">Pixabay</a>

Lekker weer én een lang weekend vrij. Dat vier je met een biertje, toch? Stadsbrouwerij De Koperen Kat organiseert een fietstocht langs zeven leuke horecalocaties in Delft en omgeving waar je met een stempelkaart een heerlijk Lentebock biertje krijgt met een klein hapje erbij.

Wiewatwaar: zaterdag 20 april tussen 14.00 en 20.00 uur. Je kunt je fietstocht beginnen op de plek die jou het beste uitkomt, en als je stempelkaart vol is krijg je een speciaal aandenken. Kosten zijn €22,50, dit is inclusief alle biertjes. Op hun evenementenpagina kun je zien welke locaties meedoen.


Meer over Stadsbrouwerij de Koperen Kat ontdekken?

Stadsbrouwerij de Koperen Kat cafés

Gesloten14:00 - 20:00

Schieweg 15M, Delft

Bekijk meer:cafés

Feestje met Dries Roelvink

Posted by Cafe De Tobbe on Friday, 5 April 2019

Maandag is (bijna) iedereen vrij, dus dat betekent dat je zondag prima kan doorzakken! En al helemaal als je naar Feestcafé de Tobbe gaat, want daar staat het Foute Feest op het programma. Niemand minder dan Dries Roelvink is van de partij en FeestDJ Thijs voorziet je van de meest foute deuntjes.

Wiewatwaar: Zondag 21 april vanaf 20.30 uur. Entree aan de deur: €5,-


Meer over Café de Tobbe ontdekken?

Café de Tobbe cafés

Geopend12:00 - 02:00

Buitenwatersloot 17, Delft

Bekijk meer:cafés

Theatervoorstelling Hosseini

Posted by Rietveld Theater on Friday, 8 February 2019

Wie op zoek is naar wat meer diepgang, deze Pasen, moet deze voorstelling in zijn agenda schrijven. In Theater de Veste staat Hosseini op het programma: een autobiografische portret van een Nederlandse vrouw die zoekt naar een manier om zich te verhouden tot de woorden die aan haar vriend kleven; vluchteling en illegaal. Samen met hem kreeg ze een zoon, aan wie ze ooit de voorgeschiedenis van zijn vader zal moeten uitleggen. Waarom vluchtte papa? Hoe werden jullie verliefd? En waarom vinden mensen dat papa niet in Nederland mag blijven?

Wiewatwaar: Zondag 21 april om 20.30 uur. Kaartje kost €15,- en koop je hier. 


Meer over Theater de Veste Delft ontdekken?

Theater de Veste Delft theaters

Gesloten15:00 - 17:30

Vesteplein 1, Delft

Bekijk meer:theaters

Delftse huisjes kleien

Foto: Keramieken kaart van Delft

Heb jij er altijd al van gedroomd dat jouw kunst in de straten van Delft hangt? Dan moet je dit weekend je kans grijpen, want bij de workshop keramieken huisjes kleien wordt er gewerkt aan echte Delftse straatkunst. Het project heet de Keramieken Kaart van Delft en komt straks in de Papenstraat te hangen. De kaart wordt gemaakt van kleine, keramieken huisjes. Eentje (of een paar) daarvan kunnen dus van jou zijn!

Wiewatwaar: Zaterdag 20 april in het Vermeer Centrum, van 11.00 tot 16.00 uur. De organisatie vraagt een donatie: €10 voor volwassen en €5 voor kinderen.


Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

Pasen vieren op de kinderboerderij

Pasen 2019

Zijn je kinderen experts in paaseieren zoeken? Neem ze dan zaterdag 20 april mee naar kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. Daar kunnen ze zoeken naar paaseieren, paaseieren verven en lekkere broodjes bakken boven het vuur.

Wiewatwaar: Zaterdag 20 april van 12.00 tot 16.00 uur. Kosten zijn €2 voor het eieren zoeken en €1 voor het broodjes bakken. Meer informatie vind je hier.


Meer over Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof ontdekken?

Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof speeltuinen

Gesloten10:00 - 17:30

Abtswoude 5, Delft

Bekijk meer:speeltuinen

Barkeepersgala

Delftse horecatijgers, verzamelen! Het is weer tijd voor het aloude Delftse barkeepersgala in STECK. Zondag 21 april hoeven veel horecatijgers niet te werken, dus is het tijd om zelf eens goed te ontspannen. En misschien nog wel het leukste: de muziek wordt deze dag verzorgt door je collega’s! De hele avond kruipen er horeca-duo’s achter de draaitafels.

Wiewatwaar: Zondag 21 april vanaf 23.00 uur. Dit feestje is gratis voor Horeca-members van STECK en gratis bij aanmelding. Zie het Facebook evenement voor meer informatie over hoe je op de gastenlijst komt, en dus ook jij gratis van dit feest kunt genieten.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.