Zo werd Le Vieux Jean van Franse bistro een echt restaurant

Aangeboden door Le Vieux Jean 6 juni 2017

Afgelopen jaar vierden Robert Jan en Désiré Polman dat Le Vieux Jean al tien jaar door hen gerund wordt! Maar het Franse restaurant is al veel ouder dan dat: het bestaat al sinds 1969 in Delft. “Wij zijn super trots dat je bij ons al zo lang lekker kan eten en drinken voor een schappelijke prijs.”

Want Robert Jan en Le Vieux Jean, die twee zijn zowat met elkaar vergroeid. “Mijn ouders hebben Le Vieux Jean in 1974 overgenomen: de vorige eigenaar wilde theologie gaan studeren. We gingen wonen in de ruimtes boven het restaurant.” Le Vieux Jean zag er toen heel anders uit: “Het was echt een bistro, met rieten stoelen en placemats. Op de kaart stonden eenvoudige gerechtjes.”

Militaire dienst

Robert Jan hielp natuurlijk wel hier en daar in het restaurant, maar hij was niet van plan de zaak over te nemen. “Tot ik was afgestudeerd aan het CIOS en misschien werd opgeroepen voor militaire dienst. In afwachting daarvan ging ik maar bij mijn vader in de keuken werken.” Maar die militaire dienst is er nooit gekomen en Robert Jan’s carrière als sportman kwam ook niet van de grond. “Ik vond het werken in de keuken zo leuk, dat ik het koksvak heb geleerd en het ben blijven doen.”

Nieuwe gerechten

Geleidelijk veranderde Le Vieux Jean van bistro naar het restaurant van nu. “Zo hebben mijn ouders in de jaren ’80 de tafelkleden geïntroduceerd en hebben ze de verdieping boven het restaurant ingericht als ruimte voor feesten en partijen. In 1996 heb ik samen met mijn ouders het restaurant uitgebreid met het proeflokaal en een tweede feestruimte.”

Onderscheidingen

Nadat de moeder van Robert Jan er in 2004 mee stopte en zijn vader eind 2005 zijn koksmes aan de wilgen hing, hebben Robert Jan en Désiré het restaurant in 2006 overgenomen. Sinds die tijd regent het de ene onderscheiding na de andere: zo staan ze in de Lekker 500 en kregen ze een Bib Gourmand. Maar daar gaan ze niet van naast hun schoenen lopen, in tegendeel: “Die onderscheidingen stimuleren ons juist om verder te gaan met wat mijn ouders jaren geleden hebben ingezet.”

Le Vieux Jean restaurants en horeca

nu gesloten12:00 - 14:00 |18:00 - 22:00

Heilige Geestkerkhof 3

Bekijk meer:restaurants en horeca
Foutje gezien?
Deze ondernemersbijdrage wordt je aangeboden door Le Vieux Jean en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie