Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kun je ervoor zorgen dat Delft een belangrijke Europese prijs wint

Aangeboden door Europees Parlement 9 juni 2020

Jij kunt een lokale held in de spotlights zetten! Hoe? Door hem of haar te nomineren voor de Prijs van de Europese Burger. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zich inzet voor meer verbinding in Europa. Dit jaar kijkt de jury extra naar mensen die zich hebben ingezet tijdens de coronacrisis. En ja: ook jij kunt een stadsgenoot nomineren voor de onderscheiding. Hoe dat werkt? Lees snel verder!

Denk je nu trouwens: Prijs van de Europese Burger, nooit van gehoord? Dat kan. Tot vorig jaar konden alleen leden van het Europees Parlement mensen, organisaties of projecten voordragen. Sinds dit jaar kan iedereen die officieel burger is van de EU iemand nomineren. Door de prijs krijgen mensen die zich inzetten voor anderen een welverdiend plekje in de spotlights.

Deze mensen maken kans

Aan wat voor soort initiatieven moet je denken? Eerder heeft bijvoorbeeld de Monumentenwacht in Brabant de prijs in de wacht gesleept, omdat ze een heel netwerk van monumentenwachten in Europa hebben opgezet. Of denk aan iemand die in de coronatijd liedjes heeft gezongen bij verpleeghuizen. Zo zou je bijvoorbeeld Chantal Deen kunnen nomineren. Zij regelde een concert om oudere Delftenaren te vermaken.

Zo kun je nomineren

Als je iemand kent waarvan je zegt: die verdient de prijs, kun je hem of haar nomineren via deze link. Dit kan tot en met 30 juni 2020. Je kunt trouwens ook organisaties of projecten voordragen.

De prijs

De Prijs van de Europese Burger wordt uitgereikt in alle lidstaten van de EU. De winnaars krijgen een medaille overhandigd door een Europarlementariër tijdens een bijeenkomst op een door hen gekozen plek. Vervolgens worden – als de coronamaatregelen dat toelaten – alle nationale winnaars uit de EU-landen door de voorzitter van het Europees Parlement uitgenodigd om naar Brussel te komen. In de grote vergaderzaal van het Parlement is er dan een bijzondere ceremonie.

Goed, wij zeggen: nomineren maar! Ben je benieuwd wat andere Europeanen allemaal doen in de strijd tegen het coronavirus? Check dan op social media de hashtag #EuropeanenTegenCovid19.


Meer over Europees Parlement ontdekken?

Europees Parlement

Korte Vijverberg 5-6, Den Haag

adv.