Wouter en Debora zouden groots trouwen in juni: ‘Nu splitsen we het op in 2 dagen’

Corona gooit meedogenloos roet in veel geplande bruidstaarten. Zo ook bij het Delftse stel Wouter en Debora. Het stel zou op 26 juni elkaar het ja-woord geven tijdens een grote bruiloft. Nu dat niet kan, hebben zij een bijzondere oplossing gevonden: ze splitsen de bruiloft op in twee dagen. 

Wouter stond een aantal jaar geleden bij een concert van Within Temptation waar hij een vriendin van vroeger tegenkwam. “We raakte aan de praat en opeens hadden we het over mijn liefdesleven. Ik vertelde aan haar dat ik erachter was gekomen dat ik een christelijke dame zoek. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel een leuke christelijke metal meid kende voor mij. Ik reageerde natuurlijk nóg enthousiaster.” Van het één kwam het ander en een paar maanden later stonden Wouter en Debora bij een concert van Lindsey Stirling in precies dezelfde zaal, op dezelfde plek. “Een paar weken later kreeg ik een prachtige rondleiding door Delft van Wouter” vertelt Debora.

Het aanzoek

Een paar jaar later, op 9 juli 2019 om precies te zijn, vroeg Wouter zijn Debora ten huwelijk. “Ik ben best wel traditioneel zegt Wouter, daarom ben ik eerst naar Debora haar vader gegaan om de hand van zijn dochter te vragen.” Voor het huwelijksaanzoek werd Debora door vriendinnen naar Delft gelokt. Debora: “We zouden Wouter gaan verrassen, ik vond dat natuurlijk een leuk initiatief van mijn vriendinnen. Na een giechelende treinreis met mijn vriendinnen vanuit Zegveld, kwamen we aan op het station in Delft. Mijn vriendinnen begonnen een gedicht voor te lezen op de typische Wouter-manier. Het gedicht leidde weer naar een volgende locatie waar ook weer vrienden van ons stonden, het kwartje viel al gauw bij mij. Uiteindelijk was het een soort tijdlijn door Delft met plekken waar wij allemaal geweest zijn samen. De laatste locatie was bij de Nieuwe Kerk waar Wouter bovenaan op mij aan het wachten was. Daar ging hij op zijn knie voor mij.”

Lees verder onder de foto >

De bruiloft

Alles was al geregeld voor de bruiloft op vrijdag 26 juni 2020. Wouter en Debora zouden gaan trouwen bij De Schaapskooi in Delft. Wouter: “Een paar weken geleden hebben we besloten om ons huwelijk op te gaan splitsen in twee dagen. Na deze beslissing hebben we gelijk De Schaapskooi gebeld om te vragen hoe nu verder. Ze waren heel erg vriendelijk en kwamen al snel met een nieuwe datum: 25 september 2020.’ Op deze dag vindt het kerkelijk huwelijk plaats bij de Morgenstond en de receptie met het feest bij De Schaapskooi. Op 26 juni vindt het ambtelijk huwelijk plaats met een klein gezelschap in Zegveld achter de boerderij waar Debora geboren is. “Debora heet dan Vrolijk-Brak van haar achternaam,” vertelt Wouter lachend. Doordat het stel het meeste zelf al hadden geregeld, konden ze makkelijk dingen afzeggen of verplaatsen.

Debora vindt het mooi hoe iedereen open-minded nadenkt tijdens deze crisis. “Van te voren hadden we nooit bedacht om op een boerderij te gaan trouwen. Je leert elkaar eigenlijk nóg beter kennen in deze gekke tijd.”

Toekomstplannen

Wouter en Debora wonen nog niet samen. Debora is druk bezig met afstuderen, maar komt een paar dagen voor het huwelijk op 26 juni officieel naar Delft. Wouter: “Eigenlijk is het achteraf wel mooi dat we het ambtelijk huwelijk in Zegveld doen. Zo kan Debora goed afscheid nemen van haar woonplaats voordat ze écht naar Delft gaat verhuizen.” Stiekem komt het voor Debora wel goed uit dat de bruiloft wordt opgesplitst. Zo kan ze zich de komende tijd nog even goed focussen op school. Wouter zegt: “Verder zijn er geen wilde toekomstplannen, we willen eerst allebei een tijdje werken voor we aan eventueel verdere stappen beginnen. We zien wel wat de toekomst ons brengt.”

Lees ook

 

 

Meer in deze categorie

Delftenaren

Ga naar “7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje”

7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje

Ga naar “De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’”

De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’

Ga naar “Piet en Hans helpen kinderen aan speelgoed: ‘Spelen gun je ieder kind’”

Piet en Hans helpen kinderen aan speelgoed: ‘Spelen gun je ieder kind’

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper