Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wouter en Debora zouden groots trouwen in juni: ‘Nu splitsen we het op in 2 dagen’

Door Rosanne Becker 13 mei 2020

Corona gooit meedogenloos roet in veel geplande bruidstaarten. Zo ook bij het Delftse stel Wouter en Debora. Het stel zou op 26 juni elkaar het ja-woord geven tijdens een grote bruiloft. Nu dat niet kan, hebben zij een bijzondere oplossing gevonden: ze splitsen de bruiloft op in twee dagen. 

Wouter stond een aantal jaar geleden bij een concert van Within Temptation waar hij een vriendin van vroeger tegenkwam. “We raakte aan de praat en opeens hadden we het over mijn liefdesleven. Ik vertelde aan haar dat ik erachter was gekomen dat ik een christelijke dame zoek. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel een leuke christelijke metal meid kende voor mij. Ik reageerde natuurlijk nóg enthousiaster.” Van het één kwam het ander en een paar maanden later stonden Wouter en Debora bij een concert van Lindsey Stirling in precies dezelfde zaal, op dezelfde plek. “Een paar weken later kreeg ik een prachtige rondleiding door Delft van Wouter” vertelt Debora.

Het aanzoek

Een paar jaar later, op 9 juli 2019 om precies te zijn, vroeg Wouter zijn Debora ten huwelijk. “Ik ben best wel traditioneel zegt Wouter, daarom ben ik eerst naar Debora haar vader gegaan om de hand van zijn dochter te vragen.” Voor het huwelijksaanzoek werd Debora door vriendinnen naar Delft gelokt. Debora: “We zouden Wouter gaan verrassen, ik vond dat natuurlijk een leuk initiatief van mijn vriendinnen. Na een giechelende treinreis met mijn vriendinnen vanuit Zegveld, kwamen we aan op het station in Delft. Mijn vriendinnen begonnen een gedicht voor te lezen op de typische Wouter-manier. Het gedicht leidde weer naar een volgende locatie waar ook weer vrienden van ons stonden, het kwartje viel al gauw bij mij. Uiteindelijk was het een soort tijdlijn door Delft met plekken waar wij allemaal geweest zijn samen. De laatste locatie was bij de Nieuwe Kerk waar Wouter bovenaan op mij aan het wachten was. Daar ging hij op zijn knie voor mij.”

Lees verder onder de foto >

De bruiloft

Alles was al geregeld voor de bruiloft op vrijdag 26 juni 2020. Wouter en Debora zouden gaan trouwen bij De Schaapskooi in Delft. Wouter: “Een paar weken geleden hebben we besloten om ons huwelijk op te gaan splitsen in twee dagen. Na deze beslissing hebben we gelijk De Schaapskooi gebeld om te vragen hoe nu verder. Ze waren heel erg vriendelijk en kwamen al snel met een nieuwe datum: 25 september 2020.’ Op deze dag vindt het kerkelijk huwelijk plaats bij de Morgenstond en de receptie met het feest bij De Schaapskooi. Op 26 juni vindt het ambtelijk huwelijk plaats met een klein gezelschap in Zegveld achter de boerderij waar Debora geboren is. “Debora heet dan Vrolijk-Brak van haar achternaam,” vertelt Wouter lachend. Doordat het stel het meeste zelf al hadden geregeld, konden ze makkelijk dingen afzeggen of verplaatsen.

Debora vindt het mooi hoe iedereen open-minded nadenkt tijdens deze crisis. “Van te voren hadden we nooit bedacht om op een boerderij te gaan trouwen. Je leert elkaar eigenlijk nóg beter kennen in deze gekke tijd.”

Toekomstplannen

Wouter en Debora wonen nog niet samen. Debora is druk bezig met afstuderen, maar komt een paar dagen voor het huwelijk op 26 juni officieel naar Delft. Wouter: “Eigenlijk is het achteraf wel mooi dat we het ambtelijk huwelijk in Zegveld doen. Zo kan Debora goed afscheid nemen van haar woonplaats voordat ze écht naar Delft gaat verhuizen.” Stiekem komt het voor Debora wel goed uit dat de bruiloft wordt opgesplitst. Zo kan ze zich de komende tijd nog even goed focussen op school. Wouter zegt: “Verder zijn er geen wilde toekomstplannen, we willen eerst allebei een tijdje werken voor we aan eventueel verdere stappen beginnen. We zien wel wat de toekomst ons brengt.”

Lees ook

Wil je proeven! 5 x drankjes van Delftse bodem

Een koud glas trippel, of een glaasje jenever: in Delft vind je het allemaal. We kunnen niet wachten...

Dit café heeft een wel hele creatieve oplossing voor voldoende afstand op het terras

Als alles goed gaat en het virus onder controle blijft, mogen op 1 juni de terrassen weer open. Daar...

Trudy en Michel maken een muziektheaterstuk over een bizar Delfts verhaal: ‘Bijzonder hoe weinig Delftenaren dit kennen’

Een paar weken geleden schreven we er al over: er ligt een bijzonder graf in de grond van het Kalver...

5 x deze woningen staan nét te koop in Delft

De huizen in Delft worden razendsnel verkocht. Gelukkig worden er ook weer iedere dag nieuwe huizen ...

Van nieuwe banken tot glazen wanden: zo bereidt de horeca in Delft zich voor op heropening

Heerlijk! Vanaf 1 juni mogen -als alles gaat volgens plan en het virus niet opnieuw de kop opsteekt-...

 

 

adv.