Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weer aan het werk na ziekte of burn-out: deze organisatie helpt je verder

Aangeboden door Werkse! 15 december 2019

Je kent Werkse! waarschijnlijk vooral van het helpen van mensen met een beperking en het groenonderhoud in Delft. Maar in het grote pand in Den Hoorn gebeurt meer dan dat. Ze begeleiden bijvoorbeeld mensen niet meer kunnen werken naar een andere, betaalde baan. Nieuw is de ondersteuning aan zieke medewerkers. Jan Willem Kiers vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

“Bij onze afdeling stomen we mensen klaar voor een nieuwe baan. Dat doen we in de eerste instantie voor Delftenaren die in de bijstand zitten en daarbij ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zo’n afstand ontstaat bijvoorbeeld omdat ze ongeschoold zijn of bepaalde vakkennis niet hebben. Wij gaan kijken wat hun talenten zijn en wat de punten zijn waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld moeite heeft met samenwerken, mag hij of zij dat hier doen en kijken we waar het mis gaat. Vervolgens gaan we die persoon helpen aan de vaardigheden die hij nodig heeft voor een nieuwe baan.”

Van bijstand naar beveiliger

Zo heeft het team van Jan Willem eens iemand begeleid die in de bijstand zat, maar wel affiniteit had met beveiliging. “Binnen Werkse! hebben we een opleidingstraject voor beveiliger, dus dat heeft hij gedaan. Inmiddels is hij geslaagd en werkt hij in de beveiliging bij een regulier bedrijf.”

Ook geschikt voor werknemers

Soms is het zo dat mensen niet in de bijstand zitten, maar hun eigen functie niet meer kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of een burn-out hebben. “Als zo iemand het niet meer redt, kunnen wij helpen. Dat gaat volgens hetzelfde systeem: we kijken eerst welke vaardigheden iemand heeft. Vervolgens kijken we waar er nog training en hulp nodig is. Daar gaan we mee aan de slag. Is dat gelukt? Dan kijken we of de werknemer weer terug kan naar zijn huidige functie of een andere baan misschien beter past.

Begeleiden van werkgevers

Werkgevers die iemand in dienst hebben die het niet meer redt op de werkvloer, kunnen aankloppen bij Werkse! “We begeleiden niet alleen kandidaten, maar ook werkgevers. We nemen deze zorg uit handen, zodat zij weer verder kunnen met ondernemen.” Ben jij ondernemer en kun je hier hulp mee gebruiken? Neem dan contact op met Werkse! via Jan Willem Kiers, manager Trajecten & Projecten 06-13369098 of [email protected]


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Werkse!. Meer over Werkse! ontdekken?

Werkse!

Gesloten08:00 - 16:30

Gantel 23, Den Hoorn

adv.