Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vinden we leuk: Delftse DJ Woody draait op Lowlands

Door Jantine van den Hoven 17 augustus 2016

Delftenaren wees trots. Want DJ Woody ‘s-Gravemade – geboren en getogen in Delft – staat komende zondagavond op Lowlands te draaien. En ook nog eens in dé DJ-tent X-ray en ook nog eens op hét tijdstip. 

Lowlands, vet?!
“Begin van dit jaar heb ik mezelf een belofte gedaan: ik wil dit jaar op Dekmantel en Lowlands staan. Die missie is volbracht, Dekmantel was twee weken geleden en Lowlands komend weekend. Ik heb het misschien een beetje hoog in mijn bol, maar dat moet ook wel als je verder wilt komen.”

Hoe kom je op Lowlands terecht?
“Je moet de juiste mensen kennen en er keihard voor werken. Maar dat is misschien in elke wereld wel een beetje zo. Ik hoorde van het voorjaar dat ik geboekt was, ik sprong echt een gat in de lucht. Heel sick. Die week daarna ging ik een beetje op YouTube filmpjes kijken van de X-ray tent, om te kijken hoe het ook al weer was. Dan krijg ik echt wel kippenvel hoor.”

Beetje zenuwachtig?
“Een beetje verschrikkelijk zenuwachtig. Lowlands, en dan vooral de X-ray tent, is toch de springplank voor DJ’s. Als ik daar een goede set draai, kan het mijn doorbraak betekenen. En misschien kan ik zelfs wel internationaal iets gaan doen. Het wordt sowieso goed, op zondagavond tussen 23.00 en 00.30 uur gooit iedereen nog effe zijn laatste biertje of pilletje naar binnen dus dan gaat iedereen nog effe los.”

Wat gaan we horen?
“Ik werd laatst omschreven als een grappige weirdo, dat vind ik wel grappig. Ik durf andere platen te laten horen. Niet wat het publiek wil horen, maar platen waarvan ik vind dat het publiek moet horen. Het gaat mij bij van Bollywood naar Arabische reggeaton en Australische housemuziek. Op Dekmantel heb je de echte house en technoliefhebbers, Lowlands is een veel breder festival dus daar let ik wel op. Ik let sowieso altijd heel goed op mijn publiek.”

Een idee krijgen van Woody’s zeer diverse muzieksmaak? Check zijn YouTube verzameling. Meer weten over deze Delftse DJ? Binnenkort staat Woody in de rubriek Delftenaar van de Week.

adv.