Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer voor je raam voor jonge Delftenaren

Door Danique Beijer 26 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij een teddybeer voor je raam in Delft? Stuur ons dan een foto!

Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank wordt een wandeling een soort speurtocht voor kinderen. Ook als ouder kun je meteen even de benen strekken. De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Goed om te weten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Mits de groep niet te groot is. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen in één speeltuin spelen.

Let op: Ga je naar buiten in je eigen wijk? Hou tijdens je wandeling ten alle tijden 1.5 meter afstand van mensen die je tegenkomt en ga niet naar buiten als je verschijnselen van het coronavirus hebt! Dit geldt ook voor kinderen.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer achter het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan. Succes met de berenjacht!

winkelstraat Delft

Overzicht: onze nieuwtjes over Delftse ondernemingen en het coronavirus

Sinds zondag 15 maart zijn onder meer horeca en sportclubs dicht om de verspreiding van het coronavi...

Deze evenementen in Delft gaan niet door vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Alle evenementen en samenkomsten in Nederland worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hon...

Toch geen huisartsenpost op Sportpark S.V. Den Hoorn

De plannen voor een coronacentrum op SV Den Hoorn gaan niet door. Er wordt gewerkt aan een alternati...

Meer over

Delftenaren

adv.