Twinning is winning: 10 x deze leuke tweelingen komen uit Delft

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word je regelmatig door elkaar gehaald? Deze Delftse tweelingen reageerden op onze oproep en beantwoordden al onze prangende vragen. Is twinning écht winning?

Valérie en Rachelle

Valérie en Rachelle: “Wij zijn 28 jaartjes jong komen uit Delft en ik (Valérie) woon er nog steeds heel fijn. We hebben samen jaren naast elkaar (zoals tweelingen doen natuurlijk, want we kunnen stiekem niet zonder elkaar) in de Nickersteeg gewoond. Of mensen ons uit elkaar kunnen houden? Nope. We werken beiden in de detailhandel en wanneer we bij elkaar in de winkel op visite zijn, worden we direct door elkaar gehaald. We zijn elkaars beste vriendinnen!”

Selina en Stacey

Moeder Kelly: “Ik ben mama van twee heerlijke meiden van vier jaar: Selina en Stacey. Ze zijn een eeneiige tweeling. Ze trekken vaak de aandacht op straat, omdat het twee poppetjes zijn. Omdat ze rossig zijn, vallen ze op. Vaak haal ik ze door elkaar als ze kattenkwaad uithalen, maar meestal maken ze er ook een spel van. Ze kunnen niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar. Ook samen kattenkwaad uithalen is leuk, want je hebt altijd iemand die mee doet. Qua karakter zijn ze verschillend maar vullen ze elkaar.”

Damy en Jon

Damy en Jon: “Wij zijn een eeneiige tweeling. We zaten samen op het Stanislascollege Westplantsoen, hebben samen gestudeerd en voetbalden samen bij SV Den Hoorn (zie foto; broertje in midden)! Nu werken we allebei als docent op onze oude school, Jon als economie docent en Damy als bedrijfseconomie docent.

Niet alle collega’s, familieleden en leerlingen zien altijd het verschil tussen ons. Denk aan: onbekende leerlingen die komen vragen of de toets al is nagekeken. Over veel zaken zijn we het eens, maar lang niet altijd. Zo zijn er tijdens het opstellen van dit stukje al heel wat discussies losgebarsten. Daarnaast is Damy voor Feyenoord en Jon voor Ajax…”

Kim en Chantal

Kim en Chantal: “Wij zijn een tweeeiige tweeling van 33 jaar én best een bijzonder paar! Kim (links op de foto) heeft een spierziekte en Chantal niet, wat overigens best grappige situaties oplevert. Chantal heeft een zoontje van 11 en Kim is uiteraard nauw betrokken bij haar neefje. Ze haalt hem dan ook wekelijks uit school. Kim krijgt dan ook vaak gekke gezichten en de vraag gesteld, waarom zij de ene keer op hakken loopt en de andere keer in een scootmobiel zit 🙂 Dit vinden wij zelf hilarisch!

Verder zijn we heel close en beschouwen het ’tweeling zijn’ echt als een kadootje in het leven. Wel verschillen we qua karakter, Chantal is wat drukker en pittiger en Kim heeft veel van Chantal geleerd om niet altijd te lief te zijn. In het verleden was Kim dit wel, maar Chantal wierp zich dan al gauw op als de moederleeuwin…Soms doet ze dat nog steeds!”


Jamie en Boris

Moeder Louiske: “Jamie en Boris zijn een eeneiige tweeling van 9 jaar oud. Ze vinden het zelf best wel raar én bijzonder om tweeling te zijn. Over het algemeen zijn ze het vaak met elkaar eens. Ze worden heel veel door elkaar gehaald, mensen zien het verschil niet. Zelfs de meester kan ze niet uit elkaar houden! Eigenlijk doen ze alles samen … Als er eentje spelen is bij een vriendje, mist degene die thuis is zijn broer.”

Louisse en Marianne

 

Louisse: “Mijn zus en ik zijn tweeling en geboren in Delft. Ik woon nog in Delft, maar mijn zus niet meer. Hoe ik het vind om tweeling te zijn? Dat vind ik lastig om te beantwoorden. Ik weet niet namelijk niet beter. Maar ik vind het wel leuk. Doordat je letterlijk en figuurlijk samen opgroeit, heb je toch een bijzondere band. Voor een groot deel hebben we ook wel dezelfde interesses, dus dat maakt het leuk om samen iets te doen. Vroeger werden we regelmatig door elkaar gehaald en als ik foto’s zie van toen we nog erg jong waren, heb ik er zelf soms ook wat moeite mee. We hadden eigenlijk altijd een beetje hetzelfde haar, maar een paar jaar geleden heeft mijn zus haar haar kort geknipt waardoor het makkelijk(er) was om ons uit elkaar te halen. Nu heeft ze haar haar weer lang, dus misschien dat het nu weer wat lastiger wordt.

Degene met wie we afspreken kennen ons inmiddels al jarenlang en hebben geen moeite om ons uit elkaar te halen.
Over veel dingen denken we redelijk hetzelfde, maar we zijn het niet altijd met elkaar eens. Daar kunnen we dan ook wel eens mooie discussies over hebben.”

Carola en Meriam

 

Carola en Meriam: “We wonen aan de rand van Delft en zijn een super eeneiige tweeling. We werken allebei als verpleegkundige in het Reinier de Graafgasthuis en worden vaak door elkaar gehaald. We hebben één dag na elkaar een dochter gekregen( we wisten in het begin niets van elkaars zwangerschap). We zitten samen in één competitieteam met tennis. Toch is er ook iets anders: de één is links- en de ander rechtshandig.

We hebben vaak dezelfde gedachten en sturen bijvoorbeeld op hetzelfde moment precies hetzelfde appje naar een persoon. We hebben ook wel eens precies dezelfde verjaardagskaart naar een vriendin gestuurd. We hebben dezelfde smaak en interesses en veel gezamenlijke vrienden. We hebben een paar jaar geleden met het programma van de meest gelijkende tweeling mee gedaan en ons gezichtsprofiel is 95% gelijk! We zijn elkaars hartsvriendinnen en kunnen het super met elkaar vinden.”

Laura en Saskia

Laura: “Wij zijn een Delftse eeneiige tweeling, al 38 jaar. We hebben beide drie kinderen ( drie keer samen zwanger!), wonen inmiddels in hetzelfde ‘dorp’ (Den Hoorn) en zien elkaar best vaak. We hebben nog twee (oudere) zussen waar we ook een fijne band mee hebben, maar onze tweelingzussenband is heel erg hecht. We doen veel voor elkaar en met elkaar, passen op elkaars kinderen en als de  één het niet red om op tijd op school te staan, dan is één appje genoeg. Dan staat mijn zus bij de klas van mijn kind (en andersom).  De kinderen zitten allemaal op dezelfde school. We hebben vaak aan één blik genoeg en zo zijn er nog veel meer dingen! Een leven zonder tweelingzus ik kan me niet voorstellen! Wat zou dat ‘saai geweest zijn.”

Luuk en Thom

Luuk en Thom: “Wij zijn een eeneiige tweeling van 18 jaar oud. Ze zeggen dat we veel op elkaar lijken, al vinden we het zelf wel meevallen. We zitten/zaten op het CLD en onze leraren halen ons na al die jaren nog steeds regelmatig door elkaar. We gaan goed met elkaar om, en we hebben veel dezelfde vrienden, maar ook wel een paar van onszelf. Misschien ook nog leuk om te melden: we hebben een broertje en zusje van 13 (bijna 14 jaar), die óók tweeling zijn! Zij heten Susan en Mees.”

Ria en Thea

Ria: “We zijn een eeneiige tweeling en we zijn altijd samen. We hebben de nodige levenservaring. Samen op naar de 74!”

Meer in deze categorie

Delftenaren

Ga naar “Laura en Samantha zijn al 25 jaar bevriend: ‘We hebben een tattoo laten zetten ter ere van onze vriendschap’”

Laura en Samantha zijn al 25 jaar bevriend: ‘We hebben een tattoo laten zetten ter ere van onze vriendschap’

Ga naar “7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje”

7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje

Ga naar “De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’”

De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Monteur Testrekken bij Stedin”

Monteur Testrekken bij Stedin

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Scrum Master Agile | PSM | 3.000 – 4.000”

Scrum Master Agile | PSM | 3.000 – 4.000

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Consultant Bouw Bouwkunde Normen | Stakeholder | 3.500 – 5.000”

Consultant Bouw Bouwkunde Normen | Stakeholder | 3.500 – 5.000

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Urban Trail Delft”

Urban Trail Delft

 • 23 oktober 2022