Leuk: bij deze Delftse stichting kun je een houten meubel op maat laten maken

Aangeboden door Stichting Perspektief 31 januari 2019

Ben je vorig jaar door het tuinbankje gezakt? Of is het tijd voor een nieuwe, houten tafel? Dan kun je natuurlijk een kant-en-klaar model in de winkel kopen. Maar je kunt je nieuwe meubilair ook op maat laten maken door de houtbewerkers van Hout van jou. Bij deze Delftse stichting werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dubbel winnen, dus: je helpt je medemens én bezorgt jezelf mooi nieuw meubilair.

Hoe werkt dat, een meubel op maat laten maken? Het gaat als volgt: Je begint met een ontwerp. Dit mag je zelf maken of de medewerkers van Hout van jou maken samen met jou een ontwerp. Vervolgens kijken jullie naar de houtsoort, kleur en maat. Daarna gaan de houtbewerkers voor je aan de slag en maken het meubel – precies zoals jij dat in gedachten had! Kijk hieronder wat ze eerder hebben gemaakt:

Tekst gaat verder onder de foto’s

Hout van jou maakt ook horeca inrichtingen

Werken aan jezelf

Net als het meubilair, zijn ook de medewerkers van Hout van jou bijzonder. “Hout van jou is opgezet voor mensen die vanwege omstandigheden niet kunnen deelnemen aan het normale arbeidsproces”, vertelt programmamanager Leny Maan. “Dat kunnen mensen zijn met concentratieproblemen, autisme, een lichtverstandelijke beperking en ga zo maar door. Hier kunnen ze het vak leren van houtbewerking en intussen werken aan zichzelf. Wij geloven dat werk de beste zorg is. Dat maken we bij Hout van jou heel concreet.”

‘Van iets niets maken, is het mooiste dat er is’

Denise is één van de mensen die werkt bij Hout van jou. Zij vertelde eerder aan AD Delft: “Mijn leermeester Jan en vooral praktijkbegeleider Dennis hebben zoveel meer bereikt dan alle hulpverleners die ik heb gehad. Vooral Dennis prikte dwars door mij heen. Hij heeft veel voor mij gedaan en is er altijd voor mij.” Werken op de houtwerkplaats vindt Denise heerlijk. “Daar wordt ik rustig van, vooral van het schuren. Van een ruw naar een glad oppervlak. De geur van hout heb ik altijd heerlijk gevonden. Van niets iets maken, is het mooiste dat er is. Hout betekent alles voor mij.”

In de onderstaande video zie je hoe het eraan toe gaat bij Hout van jou:


Word vrijwilliger!

De deelnemers van Hout van jou worden begeleid door een praktijkbegeleider en een leermeester. Hierbij worden ze ondersteund door vrijwilligers die bijvoorbeeld vakkennis delen of maatje zijn. Hout van jou wordt gezien als een werkactiviteit naast alle andere werkactiviteiten van Perspektief. Als je maatje bent, help je een deelnemer ook met activiteiten binnen- en buitenshuis. Een dankbare taak, want je helpt iemand echt verder! Lijkt het je wat om vrijwilligerswerk te doen bij Hout van jou of bij één van de andere werkactiviteiten van Perspektief? Neem dan even contact op met Stichting Perspektief via 015-284 1000. En ken je iemand die het superleuk zou vinden om bij Hout van Jou te komen werken als deelnemer? Dat kan ook! Meld hem of haar daarvoor aan via Stichting Perspektief en vraag naar de mogelijkheden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Perspektief Meer over Stichting Perspektief ontdekken?

Stichting Perspektief dienstverlening

Nu open09:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Vulcanusweg 277, Delft

Bekijk meer:dienstverlening

adv.