Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

’t Koopjeshuis sluit na 40 jaar zijn deuren: ‘We hebben het ontzettend naar ons zin gehad’

Door Rosanne Becker 20 mei 2020

’t Koopjeshuis aan de Simonsstraat in Delft heeft besloten om definitief zijn deuren te sluiten. Wij waren erg benieuwd naar het verhaal hierachter en belde Theo van ’t Koopjeshuis even op.

Eigenaren Martha en Theo hebben de zaak aan de Simonsstraat maar liefst veertig jaar gerund “Dat wij hebben besloten om te sluiten, komt door een aantal zaken. De markt verandert en de coronacrisis heeft ook niet bepaald meegeholpen. Ik ben al vanaf mijn veertiende aan het werk en ben ondertussen 75 jaar. Het is jammer dat we nu moeten stoppen met ’t Koopjeshuis maar het is niet anders.”

Zo begon ’t Koopjeshuis

Het hebben van een eigen winkel is niet niks en zeker niet als je dit al 40 jaar doet. In 1980 begon ’t Koopjeshuis als groothandel, maar vijf jaar later kwam hier verandering in. Theo mocht toen zijn feestartikelen gaan verkopen aan particulieren. “Het was destijds nog een soort van hobby, ik begon namelijk in een gehuurde garagebox. Toen ik mijn ‘echte’ baan kwijtraakte ben ik ’t Koopjeshuis verder op de markt gaan zetten, dit was tijdens de groothandeltijd. We zijn toen al snel gaan uitbreiden naar meer winkels en beurzen.”

In de winkel van Martha en Theo kwamen vaak studenten langs die voor themafeestjes met hun studentenclub een outfit nodig hadden. “We mochten dit jaar eindelijk weer eens voetballen. Net voordat het coronavirus kwam had ik allemaal oranjespullen voor het EK inslagen. Voorgaande jaren kwamen er veel voetbalfans kleding en accessoires inslaan. Deze kon ik allemaal weer uit de winkel halen.” Om de winkel open houden tijdens de coronacrisis heeft geen zin, daarom hebben Martha en Theo besloten om de winkel te sluiten. Het stel merkte dat er helemaal geen vraag meer was naar feestkleding. “Op dat moment dacht ik: ‘Ik ben de jongste niet meer, hoe lang wil ik nog doorgaan?’ Het is verder geen huilverhaal, we hebben namelijk ontzettend naar ons zin gehad de afgelopen 40 jaar” vertelt Theo.

Veiling

De komende twee weken zijn de twee zonen van Theo en Martha bezig met het uitzoeken en opruimen van alle spullen. “Mijn zoon heeft via zijn baas contact met BVA, dit is een groot veilinghuis. Een medewerker van BVA kwam afgelopen week langs om te kijken en keek zijn ogen uit. Hij zei: ‘Meneer ik ben in bedrijven geweest, maar er is niemand die zoveel handel heeft als jullie.’ Dit is logisch, ik heb namelijk al die jaren spullen ingekocht. We zijn met BVA in zee gegaan en volgende week komen ze foto’s maken van de spullen. Deze worden op internet gezet en daar kunnen mensen bieden op mijn spullen. 

Mocht je nog wat willen inslaan, dan is dit je laatste kans!

Lees ook

Terugkijken: Oom Kees (89) wordt verrast in All You Need Is Love (en heeft geweldige reactie!)

De welbekende All You Need Is Love-caravan rijdt weer door het land om mensen op te beuren, gebroken...

Dit zijn de openingstijden van supermarkten in Delft tijdens Hemelvaart 2020

Hemelvaart 2020 staat voor de deur, wat betekent dat sommige supermarkten aangepaste openingstijden ...

Djemie runt plotseling een wereldwijde online escaperoom vanuit Thailand: ‘Alles geregeld vanaf m’n telefoonschermpje’

Iedereen heeft door de coronacrisis zijn eigen teleurstellingen moeten verwerken over iets dat niet ...
Buitenhofdreef Maps

Reminder: de Buitenhofdreef is volgende week een aantal dagen dicht

De Buitenhofdreef en Voorhofdreef zijn toe aan een nieuwe laag asfalt. Daarom worden beide wegen de ...

Versoepelde coronamaatregelen en visite: dit moet je weten als Delftenaar

Kappers in Delft mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met i...

 

 

adv.