Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Swim To Fight Cancer Delft: duik jij het kanaal in?

Door Jantine van den Hoven 2 augustus 2016

Ben jij al volle bak in training voor Swim To Fight Cancer Delft? Top! Ben je dat nog niet en denk je dat je op 28 augustus wel 2 kilometer kan zwemmen in het Rijn-Schiekanaal? Schrijf je dan nog in.

Je kent het evenement misschien ook uit andere steden, waar mensen de grachten in duiken voor Fight Cancer. De grachten van Delft zijn nou niet bepaald een aanrader om een lekker eindje in te zwemmen, daarom gaat de zwemtocht door het Rijn-Schiekanaal. De start is bij het oude legermuseum, de brug onderdoor en zo het kanaal in richting de Oostpoort. De bekende zwemmer Maarten van der Weijden doet ook mee!

Lees hier het interview dat indebuurt had met ex-patiënt Saskia Bodde en oncoloog Monique Bos.

Swim to fight cancer route
Swim To Fight Cancer Delft

De kleintjes

Meedoen aan het evenement op zondag kan vanaf 14 jaar onder begeleiding, voor jongere kinderen wordt er op zaterdag 27 augustus een speciaal evenement georganiseerd in de drie Delftse zwembaden. Zij kunnen voor de 250, 500 of zelfs 1000 meter gaan.

Geen zwemmer?

Kan natuurlijk. Maar misschien kun je dan wel één van de teams of een individuele deelnemer steunen. Bekijk de mogelijkheden hier. En juichen vanaf de kant op zondag 28 augustus is natuurlijk altijd goed.

adv.