Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roepen maar! De gemeente wil een permanent LHBT+ kunstwerk en jij mag het bedenken

Door Martine Wooning Berkhuizen 11 oktober 2020

Vandaag (11 oktober) vind je de regenboogvlaggen aan de gevels van studentenhuizen, het gemeentehuis en de TU Delft. Ook de regenboogbrug voor het station herinnert ons eraan dat Delft een regenboogstad is. Maar de gemeente is op zoek naar een permanenter LHBT+ kunstwerk. En daar mag jij bij helpen!

“Coming Out Day is niet bedoeld als een dag waarop homo’s uit de kast komen. Het mag natuurlijk wel”, zegt Bram van Meurs van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit. “Maar het is meer symbolisch: het is voor veel mensen lastig om uit de kast te komen en om er over te praten. Daarom willen we er graag aandacht voor vragen. Daarnaast vieren we dat je hier in Nederland uit de kast kunt komen, want in andere landen is dat natuurlijk wel anders.”

Regenboog-kunstwerken

Op 11 oktober wordt ieder jaar de regenboogvlag gehesen voor het stadhuis en is er een ontmoeting tussen raadsleden en leden van de DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit). De Poppebrug werd dit voorjaar voorzien van regenboogkleuren. Het college beloofde toen met de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) te kijken naar nog meer opties voor regenboog-kunstwerken in Delft.

Doe mee

Tussen nu en 1 december kan je jouw idee voor een standbeeld of ander losstaand kunstwerk insturen. Het kunstwerk moet de LHBT+ gemeenschap vertegenwoordigen. Het kan een beschrijving zijn in woorden of een schets, zolang je idee maar duidelijk is. Samen met een professioneel kunstenaar gaan ze het winnende idee uitwerken.

Winnen

Op Paarse Vrijdag (11 december) wordt de winnaar bekend gemaakt. Hierna starten ze een fundraising campagne om het idee te financieren. Je wordt nauw betrokken tijdens de verdere ontwikkeling van het kunstwerk én je maakt deel uit van de uiteindelijke onthulling. Als bedankje krijg je een kleine versie van jouw idee mee naar huis. Enthousiast geworden? En zit je vol met creatieve ideeën? Stuur dan jouw idee in via deze link.

Lees ook:

coming-out-day-delft

Delft is vandaag wat kleuriger dan andere dagen: het is Coming Out Day

De regenboogvlaggen vind je aan de gevels van studentenhuizen, de gemeente en de TU Delft. En heb je...

Delft is een regenboogstad en dit betekent het

Delft is één van de 75 regenbooggemeenten – ook wel regenboogsteden – in Nederland. Leuk feitje, maa...
Bram van Meurs

Bram van Meurs: ‘Ik dacht dat we op de uni verder waren met homo-acceptatie’

Hij heeft er veel vrienden gemaakt, maar ook enorm veel geleerd. Bram van Meurs is nu bijna 3 jaar v...

adv.