Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heet jij Post, Arkesteijn of Van Paassen? Dan ben je een echte Delvenaar

Door Iris Olsthoorn 5 december 2016

Bij de bakker, bij de kapper of op school: als je in Delft rondloopt, hoor je heel vaak dezelfde achternaam. Een aantal van deze familienamen komen wel erg vaak voor. Als jij ook zo heet moet je wel een echte Delftenaar zijn. 

Een paar voorbeelden uit dit lijstje: Post, Van Paassen, Kleijweg, Van Winden, Wensveen, Arkesteijn, Van der Windt, Verbeek, Borsboom, Van Leeuwen, De Roo. Het lijkt erop dat de voorouders met deze achternamen geen reden zagen om Delft te verlaten.

Deze echte Delftenaren en Delvenaren kwamen wij al tegen

Enkele Delftenaren of Delvenaren met een van deze achternamen die wij onlangs spraken: de zussen Anne en Femke Kleijweg, die samen Firma van Buiten runnen. René van Winden van stichting Mijn Held, broers Sjaak en Thijs Borsboom van restaurant De Centrale. Ook spraken we de zussen Sandra en Linda van der Windt van de Sjees, die zich 11 uur lang vrijwillig lieten opsluiten in een hokje. De Goedkoope Verfwinkel is in 1881 opgericht door iemand met een typisch Delftse achternaam: W. Verbeek. Dit staat nog steeds met sierlijke letters op de voorgevel.

Wil je weten hoe vaak jouw achternaam in Delft of in de rest van Nederland voorkomt? Op deze site vind je het.

Op het verschil tussen Delftenaren en Delvenaren komen we binnenkort trouwens nog terug.

De Goedkoope Verfwinkel
De Goedkoope Verfwinkel, opgericht door W. Verbeek

Meer over

Delftenaren

adv.