Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oproep: Wie verdient volgens jou de titel ‘Kleurrijke Delvenaar 2020’?

Door Iris Olsthoorn 13 januari 2020

We wonen in een prachtige stad. Maar Delft zou natuurlijk lang zo leuk niet zijn zonder haar inwoners. Speciaal voor mensen die de stad mooier, kleurrijker en eensgezinder maken, is vorig jaar de eretitel ‘Kleurrijke Delvenaar’ in het leven geroepen. Voor de editie van dit jaar is de organisatie benieuwd aan wie jij de prijs uit zou rijken.

De trofee De Kleurrijke Delvenaar werd vorig jaar voor het eerst (postuum) uitgereikt aan Joost Verhoeff. Deze (horeca)held deed veel voor Delft en maakte de stad een stukje mooier. Het is de bedoeling dat de prijs ieder jaar uitgereikt wordt aan iets of iemand die zich met hart en ziel inzet voor de stad. Op 6 februari is de uitreiking van de 2020-editie.

Blauwe zones

Het thema van dit jaar is ‘Blue Zones’. Dit zijn plekken op aarde waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven zonder dat zij de natuurlijke bronnen van de aarde uitputten. Dat mes snijdt dus aan meer kanten: zelf vrolijker leven en een leefbare aarde doorgeven aan de generaties na ons. De organisatie is opzoek naar Delvenaren die er op hun eigen manier voor zorgen dat Delft een (Delfts) blauwe zone wordt. Door bijvoorbeeld, net als Joost Verhoeff, de ‘kunst van het omdenken’ te beheersen en van een probleem een feestje te maken.

Voordragen

De Kleurrijke Delvenaar wordt gekozen door een jury. Omdat Delft talloze talentvolle, hardwerkende en gepassioneerde mensen kent, kun jij via onderstaand formulier iemand opgeven. De Kleurrijke Delvenaar moet een link hebben met ‘Blauwe Zones’  en kan ook overigens ook een rechtspersoon, instelling, vereniging of stichting zijn. Voordragen kan tot en met 19 januari!

Tekst loopt door onder het formulier.

Het evenement

Op 6 februari maakt de organisatie bekend wie de opvolger wordt van Joost. Naast de uitreiking zijn er die avond voordrachten van de vier sprekers, ontmoetingen met gelijkgestemden en hopen zij de bezoekers te inspireren zodat steeds meer mensen zich gaan inspannen voor ‘Delft als Blue Zone’. Het evenement gaat plaatsvinden in Molen de Roos aan Phoenixstraat. Voor meer informatie en kaarten voor deze avond kijk je op de website.

Lees ook

theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-4

Tip: op deze plek kun je de beroemde Strandbeesten altijd (gratis) bekijken

Misschien weet je het nog wel: in 2016 was er in Museum Prinsenhof Delft een supergave tentoonstelli...
De Waag Delft

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle...

adv.