Matthijs van Banketbakkerij Stoffer doet mee met Delft On Stage: ‘We hebben praktische mensen nodig’

Aangeboden door Delft on Stage 17 februari 2019

Wist jij al wat je wilde worden toen je 14, 15 was? Waarschijnlijk niet. Toch moeten talloze VMBO’ers op die leeftijd al een beroepskeuze maken. Met Delft On Stage krijgen ze een steuntje in de rug om die keuze te maken. Dat gebeurt door mee te lopen bij allerlei uiteenlopende bedrijven. Matthijs van Banketbakkerij Stoffer doet al tien jaar mee: “Dit is heel waardevol.”

De leerlingen komen niet ‘zomaar’ langs bij de deelnemende bedrijven; ze moeten eerst ontdekken of er een match is. “Dat gebeurt tijdens het beroepenfeest (dit jaar op 12 maart, red), waar we met allerlei ‘beroepsbeoefenaren’ in een grote zaal staan”, legt Matthijs uit. “De tieners lopen rond en kijken van welk vak ze wel meer zouden willen weten. Natuurlijk screen ik ook: de mensen die werkelijk geïnteresseerd zijn in het banketbakkersvak, mogen een dagje meelopen.”

Dagje meelopen

Als de matches gemaakt zijn, mogen ze tijdens de doe-dag langs komen om echt kennis te maken met het beroep. “Ik geef ze een rondleiding en laat zien hoe het er hier aan toe gaat”, vertelt Matthijs. “Vaak mogen ze ook iets zelf doen, want dat is natuurlijk het doel van deze dag. Om te zorgen dat ze écht goed nadenken over het vak, laat ik ze vooraf bedenken wat ze zouden willen weten. Ik krijg vaak heel verrassende vragen!”

Een van de stagiaires van Banketbakkerij Stoffer

Stagiaire of medewerker via Delft On Stage

Delft On Stage is trouwens niet alleen belangrijk voor leerlingen, ondernemers kunnen er ook iets uithalen. “Tijdens de doe-dag kijken we allebei of iemand hier blij kan worden. Als dat zo is én ik kan diegene goed gebruiken, dat is dat alleen maar mooi. Ik heb regelmatig stagiaires rondlopen die ooit zijn binnengekomen via Delft On Stage. Een jongen vond het tijdens zijn stage zelfs zó leuk, dat hij hier is komen werken. Nu zit hij nog steeds in het vak. Dat is toch mooi?”

Doe ook mee aan Delft On Stage

Wil jij ook je bedrijf een dagje openstellen voor Delftse VMBO’ers? Dat kan! Delft On Stage zoekt nog beroepsbeoefenaren die het leuk vinden om op 12 maart tussen 13.00 en 17.00 uur op het beroepenfeest te staan. Alle beroepen zijn welkom: van automonteur tot advocaat. Op 26 maart komen de leerlingen waar jij een klik mee hebt, langs voor de doe-dag. Wil je meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 19 februari bij het NEN op Vlinderweg 6 in Delft.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft on Stage. Meer over Delft on Stage ontdekken?

Delft on Stage

Nu open09:00 - 18:00

adv.