Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marja van Bijsterveldt: ‘Ik hou van een uitdaging’

Door Redactie indebuurt 9 september 2016

Marja van Bijsterveldt is nu een week aan de slag, hoog tijd om haar beter te leren kennen. De rondfietsende burgemeester wil aanspreekbaar zijn voor alle Delftenaren. “Een burgemeester is er voor de mensen”, zegt ze stellig in het interview met Delftse Post.

In het interview vertelt de burgemeester over haar kennismakingsperiode en hoe ze dat aan wil pakken. Maar, waarom wilde ze burgemeester van Delft worden? “Omdat ik Delft goed ken. Ik ben trots op de prachtige historie en denk dat er veel kansen liggen. Er gebeurt veel op het gebied van cultuur, in de wijken, in de horeca, er is ondernemerschap. Ik hou van initiatiefrijke mensen. En de TU Delft brengt een prachtige dynamiek. Natuurlijk zorgen de studenten soms ook voor overlast. Maar we weten, de universiteit en al die jonge mensen maken het verschil. Delft is ook overzichtelijk; het is een stad waar nog gemeenschapszin heerst, waar mensen elkaar kennen en waar nog zichtbaar is wat je doet.”

Bewonderenswaardig

Maar Van Bijsterveldt realiseert zich ook dat een stad die uit een dal van financiële problemen klimt, een pittige klus is. “Ik houd van een uitdaging”, zegt ze lachend en vervolgt serieus: “Delft lijkt het dieptepunt te hebben gehad. Er is heel hard gewerkt door ambtenaren, wethouders en raadsleden, maar ook mensen in de stad hebben moet soms pittig inleveren om een oplossing te vinden voor alle problemen. Dat is bewonderenswaardig.”

marja-van-bijsterveldt-installatie
Foto ANP

Hoop op investeren

“Ik ben ervan overtuigd dat we over een aantal jaren breed zullen zeggen: wat goed dat we die trein ondergronds hebben gedaan. Delft kan weer vooruit. De stad kan dankzij de spoorzone een kwaliteitsslag maken die werkgelegenheid en toerisme gaat opleveren. Maar het kost tijd! Laten we hopen dat we dankzij de aantrekkende economie weer in dingen kunnen gaan investeren. Dit gaan we wel heel gericht doen, aan de hand van de voorstellen die Wim Deetman in zijn rapport Delft Parel in de Randstad heeft gedaan. Hopelijk heeft dit een aanzuigende werking.”

Meer over de burgemeester

In het interview in Delftse Post vertelt Van Bijsterveldt ook hoe ze het vertrouwen van de Delftenaren terug wil winnen en over haar plannen voor samenwerking in de regio. Lees het volledige interview hier.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over de nieuwe burgemeester

adv.