Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker lezen: 5 x mooie Delftse verhalen ‘door’ coronacrisis

Door Iris Olsthoorn 1 juni 2020

De coronacrisis zorgt af en toe voor pijnlijke, schrijnende en vervelende situaties, maar het levert zeker ook af en toe mooie verhalen en initiatieven op. Ook in Delft ontstonden de mooiste ideeën en leidde de crisis tot mooie verhalen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Marieke is eventfotograaf, maar is nu een eigen mondkapjesfabriekje begonnen

Wat doe je als jouw hele business na een persconferentie stil komt te liggen? Dit overkwam eventfotografe Marieke Zelisse (en velen met haar). De creatieve 25-jarige bedacht een oplossing waardoor zij tóch de hypotheek kan blijven betalen. De Delftse maakte namelijk een carrièreswitch en verkoopt nu mondkapjes. Hier lees je meer:

Eventfotograaf Marieke maakt nu mondkapjes: ‘Het aantal bestellingen is wel intens’

Debora en Wouter hebben straks niet één, maar twéé trouwdata

Corona gooit meedogenloos roet in veel geplande bruidstaarten. Zo ook bij het Delftse stel Wouter en Debora. Het stel zou op 26 juni elkaar het ja-woord geven tijdens een grote bruiloft. Nu dat niet kan, hebben zij een bijzondere oplossing gevonden: ze splitsen de bruiloft op in twee dagen. Je leest hun bijzondere verhaal hier:

Wouter en Debora zouden groots trouwen in juni: ‘Nu splitsen we het op in 2 dagen’

Willem maakt een coronadagboek namens alle Delftenaren

Delft is binnenkort een ‘gezamenlijk dagboek’ rijker en Willem van Spanje heeft de eer om de dromen en geheimen van de inwoners erin te mogen opschrijven. Hij noemt zichzelf geen schrijver en een dagboek bijhouden was ook nooit zijn ambitie, maar in tijden van corona kent het leven wel meer rare wendingen. ”Het is me een beetje overkomen.” We spraken hem over zijn bijzondere dagbesteding:

Willem maakt een corona-dagboek namens de Delftenaar: ‘Vanaf dit bankje kom ik de meest uiteenlopende verhalen te weten’

Ruut zorgt er op een grappige manier voor dat binnenstadbezoekers afstand houden

Aan live entertainment hebben we de afgelopen weken allemaal een tekort. Gelukkig is daar Ruut van Hooft als clown om van de huidige situatie een wat plezierigere confrontatie te maken. Met zijn politieachtige uniform, katoenen hoepels van anderhalve meter rond zijn lijf en met een humoristisch optreden zorgt hij ervoor dat de mensenmenigte op de zaterdagmarkt afstand van elkaar blijft houden en weer even kan lachen.

Ruut is ‘Wereldwachter’ in Delft. ‘We moeten weer meer lachen, maar ik heb ook iets belangrijks te vertellen’

Daniël en Jordy maken van hun Australiëreis een zeiltocht rond de wereld

Een verre reis is voor de gemiddelde wereldbewoner voorlopig geen optie, maar voor de Delftse Daniël Wiessing (23) en zijn maat Jordy van der Voort (29) is dit het enige waar ze nog mee bezig zijn. Op het moment dat hun afzonderlijke plannen voor een mooie tijd in Australië werden gedwarsboomd door het coronavirus, ontmoetten ze elkaar en besloten ze dat ze het komende jaar per zeilboot terug naar Nederland zouden gaan. Klein detail: veel meer zeilervaring dan een paar keer op de Nederlandse binnenwateren hadden ze niet. ”Maar we weten heel goed waar we mee bezig zijn.”

Daniël en Jordy zeilen onverwachts van Australië naar Nederland. ‘Ik heb hiervoor weleens op de Kaag gezeild’

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.