Kijktip: Straatarm Delfts gezin ruilt voor TV een week met steenrijke villa-bewoners

Door Iris Olsthoorn 12 september 2018

Stel je voor: je moet met je gezin van drie leven van zo’n €70,- per week. Voor de Delftse Jan, Mira en hun dochtertje Freya is het werkelijkheid. Maar laatst konden ze een weekje geld over de balk smijten, want voor het tv-programma ‘Steenrijk, straatarm’ ruilden zij met de steenrijke Barbara en Jolande. 

De een moet sparen voor een nieuwe spijkerbroek, voor de ander is een fles wijn van een paar honderd euro dagelijkse kost: maar maakt geld nou echt gelukkig? In het tv-programma zoeken ze naar het antwoord op die vraag. In de aflevering van dinsdagavond was het ‘straatarme’ gezin Leiendecker te zien.

Van €70,- naar €1300,- per week

De Delftenaren Jan, Mira en Freya woonden een week lang in de villa van Jolande en Barbara in de Betuwe, inclusief jacuzzi, gigantische kunstcollectie en vier auto’s voor de deur. Daar mogen ze leven zoals het rijke stel en hebben ze een budget van €1300,- (!). Dat is eens even andere koek dan de hoeveelheid geld die gezin normaal heeft: “We komen rond van €70,- per week, door de voedselbank, kledingbank, en toveren met gehakt”, zegt Mira in het tv-programma.

Kijk hier de aflevering terug

Wat het Delftse gezin ervan vond om een week lang luxe te leven? Dat zie je in deze aflevering terug. Ook zie je hoe de rijke dames hun arme leven in een Delfts flatje vol huisdieren vonden:

Klik rechtsboven voor kijken op volledig scherm!

adv.