Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijken: Danny zoekt problemen in Delft Buitenhof

Door Jantine van den Hoven 31 mei 2016

Zo snel mogelijk weg uit Buitenhof? Of toch proberen om er samen wat van te maken? In het programma van Danny Ghosen komen de problemen in de Delftse wijk Buitenhof aan bod. Want dat zijn er nog al wat: er zijn problemen met hangjongeren, loverboys, straatroven en Syriëgangers.

Update woensdagavond 1 juni: Lees ook dit artikel met meer informatie over de uitzending.

Buitenhof is regelmatig negatief in het nieuws geweest. Niet in de laatste plaats omdat ‘de wijk’ leverancier bleek te zijn van Syriëgangers. Ook de hangjeugd is een groot probleem. Een paar maanden geleden schreef het AD nog dat kinderen in de wijk niet buiten durven te spelen.

Danny Ghosen gaat in het NTR-programma ‘Danny zoekt problemen‘ een week lang op reportage in een bepaalde wijk. In Delft ging dat niet zonder slag of stoot. De verslaggever kreeg eieren, aardappels, uien en zelfs stenen naar zijn hoofd gegooid. De politie was er vanaf hun permanente post in de wijk snel bij. Maar volgens de NTR doet de politie wat ze kan, maar zijn ze niet echt succesvol.

Danny Buitenhof Delft
Danny met Peru

Danny ontdekt dat er nauwelijks geld is voor sociaal werk en voorzieningen. Ook praat hij met mensen die hoop geven, mensen die ideeën hebben om de wijk er weer bovenop te helpen. Zoals Peru. Peru zou graag sportprojecten met de probleemjongens van de wijk opzetten. Helaas heeft hij een strafblad waardoor hij door de gemeente niet ingehuurd kan worden. Hij zelf legt in het programma juist uit dat hij al jarenlang op het rechte pad en clean is.

Het programma ‘Danny zoekt problemen’ is woensdagavond 1 juni te zien om 21.50 uur op NPO3.

Danny Buitenhof Delft
Politie in actie nadat de tvploeg werd bekogeld

adv.