Hier leer je omgaan met mensen met psychische problemen

Aangeboden door Stichting Perspektief 20 maart 2019

Je komt vast wel eens iemand tegen op straat die een beetje verward is. Of wellicht heb je een familielid of kennis met psychische problemen. Dan loop je er tegenaan: hoe ga je met zo iemand om? In het kader van de Week van de Psychiatrie organiseert Stichting Perspektief op 28 maart een bijeenkomst waarop je daar meer over leert.

Tijdens de bijeenkomst leer je hoe je kunt omgaan met mensen met psychische problemen aan de hand van de presentietheorie. Denk nu niet meteen: gaap, dit is veel te ingewikkeld voor mij. Het wordt geen college, maar een inkijkje in de theorie zodat je die in je dagelijks leven kunt toepassen. “De theorie is gebaseerd op de relatie die je met iemand hebt”, legt Joris van Stichting Perspektief uit. “Het gaat om jouw liefdevolle aanwezigheid in het leven van een psychiatrische patiënt. Dat kun je bijvoorbeeld doen door simpelweg naar iemand te luisteren, in plaats van meteen een oplossing te geven. Tijdens de bijeenkomst leer je hier meer over.”

Daarom doet Stichting Perspektief mee

Waarom Stichting Perspektief meedoet aan de Week van de Psychiatrie? Joris vertelt: “Mensen met een psychiatrische aandoening of kwetsbaarheid hebben vaak te maken met stigma’s en vooroordelen. De presentiebenadering kan eraan bijdragen dat mensen zich weer gezien voelen. Mede hierom is het voor hen moeilijk om er open over te zijn. Perspektief wil graag van betekenis zijn voor deze mensen en hen ondersteunen. Zo kunnen ze weer een betekenisvol leven leiden, middenin de maatschappij. Met dit soort bijeenkomsten willen we het wederzijds begrip vergroten.”

Praktische informatie

Er worden op 28 maart twee bijeenkomsten georganiseerd bij Stichting Perspektief (Vulcanusweg 277 in Delft) van ongeveer anderhalf uur. De eerste begint om 13.00 uur, de tweede om 15.00 uur. Je kunt er gratis heen, opgeven kan door te mailen naar [email protected]. Er worden trouwens nog veel meer activiteiten georganiseerd in Delft tijdens de Week van de Psychiatrie. Ben je geïnteresseerd? Bekijk alle activiteiten op Twitter  of op de Facebookpagina.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Perspektief. Meer over Stichting Perspektief ontdekken?

Stichting Perspektief dienstverlening

Nu open09:00 - 17:00

Vulcanusweg 277, Delft

Bekijk meer:dienstverlening

adv.