Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herkenbaar: 5 x zo vermaken Delftse inwoners zich op dit moment

Door Rosanne Becker 5 mei 2020

Het is een gekke tijd: straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vrienden zit er op dit moment even niet in. We zitten voornamelijk thuis en dan is de vraag: hoe vermaken we ons in Delft? Deze vijf dingen heb jij afgelopen week vast en zeker gedaan.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Houd je aan de richtlijnen van het RIVM en let op de anderhalve meter afstand.

Uitgebreide lunch maken/halen

Slager Leo van Vliet Delft

Nu de meeste Delftenaren thuiswerken is de kans dat je jezelf regelmatig verwent met een lekkere lunch groot. En groot gelijk heb je! Ook wij bij de redactie verwennen onszelf regelmatig met een lekkere lunch. Hmm… lekker broodje avocado! Maar als je in de binnenstad van Delft woont kun je ook een lekker broodje halen. Wat dacht je van een lekker broodje Leo? Of een lekker broodje van Broodje Delft aan de Paradijspoort?

Rondje skaten door Delft

Het lijkt wel alsof geen enkele Delftenaar straks na de coronacrisis quarantaine kilootjes heeft. In deze tijden zie je superveel Delftenaren een rondje hardlopen, maar de skates zijn écht weer terug van weggeweest.

Videobellen

Vooral videobellen is hot and happening op dit moment. ’s Ochtend met je collega’s, tijdens de lunch even bijkletsen met je moeder en ’s avonds is het tijd tijd voor een groepsessie met je vrienden. Ook wij bij indebuurt vinden videobellen steeds leuker worden. Afgelopen weken hadden wij nog een toffe silent disco ;).

Wandeling door Delft

Een rondje door de binnenstad of een ommetje door de wijk: je leert Delft in coronatijd op een andere manier kennen. Normaal kun je de puf niet vinden om een rondje te wandelen, maar door al dat binnen zitten snak je naar wat frisse lucht. Let wel op: houd anderhalve meter afstand!

Samen naar de wekelijkse markt

Nu er op zaterdag veel tijd over is voor gezinnen, maar ook voor stelletjes probeer je zoveel mogelijk samen leuke dingen te gaan ondernemen. Een bezoekje aan de wekelijkse markt mag hier dan niet aan ontbreken. Lekker samen een bakje kibbeling delen of een lekker stukje kaas halen voor bij de borrel aan het einde van de dag.

Het is natuurlijk heel gezellig om samen leuke dingen te gaan doen, maar ga alleen naar buiten als je écht boodschappen nodig hebt. Houd rekening met de regels van het RIVM en de anderhalve meter afstand.

Lees ook

Dit is waarom je het luchtalarm vandaag niet hoort in Delft

Al een aantal maandagen geleden loeide het luchtalarm voor de laatste keer in Delft om 12.00 uur. Zo...
Brievenbus

Delftse mysteries: Hoe zijn de postcodes in Delft ontstaan?

Het gaat gedachteloos: je postcode invullen bij het plaatsen van een bestelling of wanneer je gaat z...

Tijd voor Netflix! Dit is de top 10 series volgens Delftenaren

Veel mensen hebben in deze quarantaineperiode al behoorlijk wat afleveringen van hun lievelingsserie...

10 x bijzondere feiten over Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op 4 mei herdenken we in heel Nederland de slachtoffers die zijn omgekomen in oorlogsgebieden. Een v...

Iets te vieren? Hier in Delft bestel je nu overheerlijke taart

Je verjaardag, trouwjubileum of examenfeestje ziet er momenteel anders uit dan normaal. Máár dat bet...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.