Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herinneringen aan 41 jaar Prinsenkelder in Delft

Door Jantine van den Hoven 10 juli 2016

Van klassenfeesten tot Koningsdag en natuurlijk menig bruiloft. De Prinsenkelder gaat dit najaar dicht en dat gaat veel mensen niet in de ‘kouwe kleren’ zitten. Bezoekers van indebuurt Delft delen hun herinneringen.

De Prinsenkelder sluit in het najaar na 41 jaar de deuren. Museum het Prinsenhof neemt het restaurant over voor 180.000 euro en maakt er een museumrestaurant van. Lees er hier meer over.

prinsenkelderAnnemarie Oorthuizen had tijdens Koningsdag twee jaar geleden de Prinsenkelder gevonden als heerlijk rustpunt ten midden van de oranjegekte in de stad. Samen met haar vrienden er een lekkere middag in de binnentuin.

Chantal Mulder-Verdier vindt het vreselijk zonde dat de Prinsenkelder verdwijnt. Ze is er tien jaar geleden getrouwd. Ook Michel van Galen heeft er zijn bruiloft gevierd en zit er vaak in de binnentuin. “Het is alsof Delft een stukje van de Delftenaren steelt.”

Freek van der Zee: “Het rook er altijd zo lekker als je als kind door de Schoolstraat liep. Jammer dat dit ook al weer gaat verdwijnen. Ik heb er trouwens nog met collegae mijn afscheidsdiner gehouden toen ik uit Delft vertrok.”

Voor Sander Timmermans was de Prinsenkelder de start van zijn carriere in de keuken. “Prinsenkelder was een leuk (leer)bedrijf…ik heb daar als leerling in de keuken als fulltimer gewerkt in onder andere de nonnerie. Ik heb daar leuke herinneringen aan over gehouden. nu werk ik met onder andere Thieu Dijkgraaf in een topbedrijf!”

prinsenkelder delftJolanda van Moorsel heeft een wel heel bijzondere herinnering. Zij ging wel eens oppassen bij haar buren die een groentewinkel hadden. De bestellingen werden dan doorgebeld door iemand van de Prinsenkelder. “En dan af en toe niet weten wat je nu weer aan het opschrijven bent.”

Ook nog een bijzondere herinnering om te delen? Dat kan in een reactie onder dit artikel!Meer over Restaurant de Prinsenkelder ontdekken?

Restaurant de Prinsenkelder

Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Schoolstraat 11, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.