Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deelneemster Lock me Up bestolen van geld goed doel

Door Jantine van den Hoven 24 mei 2016

“Ik ben gewoon verbouwereerd, de brutaliteit. Serieus, ik sta er gewoon bij”, zegt Nathalie de Wit over de diefstal van haar portemonnee, zaterdag in haar eigen Wijnbar Ron. In de portemonnee zat 200 euro die ze had opgehaald door in een hokje te zitten voor de actie Lock me Up van Free a Girl.

“Ik had mijn tas even op de bar neergezet en mijn portemonnee er uit gehaald. Ik wilde een briefje schrijven om wat boodschappen te gaan doen. Ik buk om een pen en een papiertje te pakken, kom weer omhoog en m’n portemonnee is gewoon weg.” Eerst dacht Nathalie nog dat ze zelf haar portemonnee in de keuken of in haar auto had laten liggen. “Je gaat toch aan jezelf twijfelen.” Na 5 tot 10 minuten zoeken was de conclusie dat hij wel gestolen moest zijn. “Ik was al even aan het zoeken naar mijn portemonnee dus er achteraan rennen had geen zin meer.” Nathalie noemt zichzelf ‘best een rustig iemand’, maar ze is heel erg verbaasd over de brutaliteit. Niet alleen Nathalie was aanwezig in de Wijnbar, ook haar collega’s zijn in de zaak aanwezig wanneer het gebeurt, zaterdagmiddag rond 14.50 uur.

Agenten gingen nog de stad in

Bij het bekijken van de camerabeelden bleek het duidelijk het werk van een dame die van het toilet af komt. “Mountainbike-agenten zijn nog wel de stad in gestuurd om haar te zoeken maar hadden geen succes. Ik heb de stilstaande beelden meteen naar de politie gebracht, de bewegende beelden ga ik zaterdag brengen en aanvullende aangifte doen. De politie bekijkt ook de beelden die in de stad gemaakt zijn.”

Portemonnee zaterdag einde van de middag gevonden

De vrouw is nog niet gevonden maar de portemonnee wel,  bij Finnleys op de Markt. “Zij hebben zo’n loungebank en daar zat hij in verstopt. Mét pasjes maar zonder het geld. Ik had ’s avonds een grote cateringopdracht dus kon het zelf niet ophalen, maar ze waren zo lief om het te brengen. De politie vroeg nog of de bewuste vrouw daar klant was geweest en of ze daar misschien had gepind, maar niemand van het personeel heeft de vrouw herkend en ze hebben helaas geen camera, dus dat werd helaas niets.”

Eigen geld kwijt

nathalie de wit _lock me up
Nathalie wordt opgesloten in het hokje bij Moodz

Het zal je maar gebeuren: op donderdag geld ophalen vanuit een hokje van 1 bij 2 bij Moodz en dan op zaterdag het geld kwijtraken bij een ordinaire diefstal. “Ik kreeg voor Lock me Up donaties, die zijn gewoon online overgemaakt. Op de dag zelf kreeg ik nog zo’n 200 euro, dat had ik zelf alvast overgemaakt aan Lock me Up. Het contante geld zat in mijn portemonnee, dus dat ben ik kwijt. Gelukkig zijn er wel mensen die – nadat ze hier van hoorden – zondag meteen nog geld hebben gestort voor Lock me Up.”

Viral op Facebook

De camerabeelden zijn zaterdagmiddag meteen op Facebook geplaatst en daar ongeveer 1300 keer gedeeld. Wie de vrouw herkent, kan contact opnemen met de politie. Nathalie krijgt deze week haar nieuwe pasjes binnen, want die had ze natuurlijk snel geblokkeerd. “Het heeft me vooral heel veel tijd gekost. Ik ga ook nog kijken wat ik met mijn verzekering kan regelen.”

De actie van Lock me Up is inmiddels afgerond en heeft in Delft ruim 28.000 euro opgebracht. De actiepagina van Nathalie de Wit – ze haalde in totaal al 3268 euro op – is nog online dus doneren kan nog eventjes.

adv.