Leuk volgens local Natasja: ‘Dit restaurant is een begrip in Delft, en terecht’

Door Iris Olsthoorn 14 oktober 2018

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekjes. Deze week vertelt een extra speciale local over haar favorieten, want Natasja de Vrind is óók een van onze nieuwste gastredacteuren!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is Natasja

Natasja is opgegroeid in het Westerkwartier, waar ze in de zesde klas van de Heilig Hartschool de meester al hielp met het nakijken van de dicteeschriftjes. Nu zit zij zelf al 20 jaar in het onderwijs in Delft en Den Haag. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om een pubquiz te doen, sport ze bij Queens en maakt ze graag stedentrips met haar vriend. Voor haar voelt alleen Delft als thuis. Voor indebuurt schrijft zij over (je raadt het al) onderwijs! Dit zijn haar favoriete plekken in Delft:

O’Donna

O'Donna Delft

“In deze geweldige kledingwinkel aan de Molslaan is er voor ieder wat wils. Er zijn verschillende merken, voor iedere portemonnee. Je wordt er ontzettend leuk en vriendelijk geholpen en kunt er ook punten sparen voor korting. Het allerleukste is dat ze elke woensdag op hun Facebookpagina foto’s van nieuwe items laten zien. Je kunt daarop reageren en een item apart laten leggen, zodat ik af en toe zelfs mijn moeder op pad stuur om iets op te halen!”

’t Postkantoor

“Inmiddels een begrip in Delft is het Postkantoor. Erg leuk ingericht, helemaal als je nog weet hoe het er vroeger als echt postkantoor uit heeft gezien. In dit restaurant kun je altijd terecht voor een lekker drankje, een goede lunch of een gezellig diner. Het restaurant is zo populair dat reserveren vaak wel nodig is. Het terras is trouwens ook een prima plek om te vertoeven. Daarnaast kun je ook een deel afhuren voor een feestje of een bruiloft.”

Queens

sportschool queens

“Queens is een sportschool voor alle dames van jong tot oud. Het is een gezellige sportschool aan de Surinamestraat met voor ieder wat wils. Ik volg er zelf elke woensdag steps. maar naast leuke groepslessen, hebben ze ook fitness en spinning. Je kunt er, geheel vrijblijvend, een gratis proefles volgen. Zeker de moeite waard om uit te proberen!”

Klooster Hieronymusdal Oude Delft

“Schilder Pieter de Hooch woonde van 1652 tot 1661 in Delft. In 1658 maakte hij het schilderij ‘Een binnenplaats in Delft‘. Hij schildert hier een binnenplaats. De gedenkplaat boven de poort verwijst naar het klooster Hieronymusdal, maar dat schijnt niet de weergegeven locatie te zijn. De binnenplaats heeft niettemin wel degelijk bestaan. Op de een of andere manier heb ik iets met dit schilderij en het achterliggende verhaal. Ik ben zelfs naar Londen gegaan om het in het echt te bewonderen.”

De Beestenmarkt

beestenmarkt

“Deze plek in Delft behoeft eigenlijk geen uitleg. Het is de meest makkelijke plek om af te spreken, ook met mensen die niet uit Delft komen. De Beestenmarkt kent iedereen. Ik spreek hier regelmatig af voor een lunch, een hapje eten of alleen een wijntje. Je komt er altijd wel bekenden tegen en er is een ruime keuze aan mogelijkheden voor cafés en restaurantjes.”

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.