Leuk volgens local Jorie: ‘Wandelen langs de Oostsingel vind ik heerlijk’

Door Ilse Zoutewelle 6 september 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft kent vaak de allerleukste plekken. Deze week deelt Jorie van Tienhoven van Joorkitchen.nl haar zes favoriete plekjes in Delft: 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Groene Vingers Delft

“Een van mijn favo plekken in Delft is Groene Vingers. Ik heb pas sinds kort mijn liefde voor planten ontdekt en ik leer er nog iedere dag over. Op dit moment kies ik nog voor ‘instapmodelletjes’: planten waar je niet zo heel veel fout aan kunt doen. En daarom ben ik vaak bij Groene Vingers te vinden. Zoals die winkel eruit ziet, zo zou ik mijn huis het liefst er uit willen laten zien… En ook mooi: ik slaag hier altijd voor cadeautjes. Want Groene Vingers verkoopt niet alleen planten, maar ook heel mooie accessoires en cadeauartikelen.”


Meer over Groene Vingers ontdekken?

Groene Vingers bloemisten

Nu gesloten10:00 - 17:30

Burgwal 23, Delft

Bekijk meer:bloemisten

Barbaar

barbaar delft
Foto: Joorkitchen.nl

All time favorite blijft Barbaar. Of ik er nu langs ga voor een kop koffie, een ontbijtje, voor de lunch of het diner, het is altijd goed. De smaken zijn niet-standaard – er werkt een kok met lef die fantastisch met kruiden durft te experimenteren – en de koffie is er altijd goed. Ik denk dat Barbaar de plek is waar ik het vaakst kom in Delft.


Meer over Barbaar Delft ontdekken?

Barbaar Delft restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

Sint Agathaplein 4, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Schoemaker Plantage

voldaan delft
Foto: Joorkitchen.nl

“Wat is de Schoemaker Plantage een fijn en mooi initiatief! Je vindt hier Voldaan Buitenkeuken en De Stadsplantage: beide plekken vind ik even leuk. Tot voor kort woonde ik in de flat ernaast, dus het was makkelijk om er even binnen te lopen. Maar nu ik verder weg woon, zal ik zeker nog regelmatig langsgaan om op het heerlijke terras te hangen, te eten of koffie te drinken.”


Meer over Voldaan Buitenkeuken ontdekken?

Voldaan Buitenkeuken bbq restaurants

Vandaag gesloten

Schoemakerstraat 97K, Delft

Bekijk meer:bbq restaurants

Delftse Schie / Oostsingel

delftse schie
Foto: Joorkitchen.nl

Delft heeft waanzinnig veel mooie plekken. Het Agnetapark bijvoorbeeld, of de Delftse Hout – ik kom er allemaal graag. Maar er is één plek die voor altijd mijn hart stal: het stukje Delftse Schie bij de Oostsingel aan de kant van de Plantage. Ik woonde een aantal jaar in de Indische buurt en ’s avonds wandelden mijn vriend en ik heel vaak via de Oostsingel, over de Plantagebrug, langs het water naar de Reineveldbrug en weer terug via de Oostsingel. Die hoek van Delft vind ik zo mooi! Helemaal als je via de Nieuwe Plantage en de Wateringseweg naar het Jaagpad loopt.”

Du Midi Delfgauw

café du midi
Foto: Joorkitchen.nl

In de zomer vind je mij vaak op het terras van Du Midi. Ik ben verliefd op de sfeer, die is altijd lekker relaxed en zonnig. Je kunt hier ook lekker mensen kijken, want het terras zit de hele dag vol mensen. Ik geloof dat ik inmiddels iedereen die ik ken al naar dit plekje heb meegenomen. Pas wel op als je naast de geitjes luncht: ze zijn heel goed in hun pogingen om een hapje te stelen.”


Meer over Café du Midi ontdekken?

Café du Midi koffiebars

Nu open10:00 - 23:00

Noordeindseweg 70, Delfgauw

Bekijk meer:koffiebars

Seven Days Store

seven days
Foto: Joorkitchen.nl

“Je kunt me bij Seven Days Store neerzetten en drie uur later weer ophalen, zoveel wil ik er bekijken. Hier doe ik veel inspiratie op voor mijn eigen huis. Omdat ze de winkel vaak aanpassen, is er iedere keer dat ik er kom wel weer iets nieuws te zien, ideaal!”


Meer over Seven Days Delft ontdekken?

Seven Days Delft woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 18:00

Oude Langendijk 7a, Delft

Bekijk meer:woonwinkels
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.