Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Alice: ‘Bij deze kapper doen ze het precies zoals ik wil’

Door Willeke Havenaar 21 februari 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Bloeiblogger Alice van den Dool vertelt deze week op welke vijf plekken zij graag komt in Delft. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kapper Steilloos

Kapper Steilloos
Foto: Esther de Cuijper fotografie

“Die naam, wie verzint dat…dacht ik toen ik voor het eerst bij deze kapper kwam. Maar het was gelijk raak. Het seventies meets twenties interieur, de stijl van de dames, alles klopt hier.  Ik word er ook geweldig geknipt. Met mijn korte haar ga ik geregeld naar de kapper en ik weet gewoon dat Angelique en Helen het precies doen zoals ik het wil. Heel stylish en een beetje gek, dat past wel bij mij.”


Meer over Steilloos ontdekken?

Steilloos kappers

Geopend10:00 - 19:00

Vrouwjuttenland 32, Delft

Bekijk meer:kappers

De Centrale

De Centrale Delft

“Ik hou van lekker eten, maar niet van koken. Dus dan eet je geregeld buiten de deur. En toen De Centrale haar deuren opende, viel ik als eerste voor het interieur. Dat zie je niet veel in Delft. Het industriële interieur, de granieten vloer, de kleuren. Ik ben echt weg van deze zaak vanwege de architectuur. Gelukkig kan je hier ook echt goed eten!”


Meer over De Centrale ontdekken?

De Centrale restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Voldersgracht 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

PlugnMake FabLab

Plugnmake
Foto: studio Zomereik

“Creëren is zeg maar echt mijn ding! Dus PlugnMake in de Breestraat is mijn plek. Hier maak je gebruik van apparatuur zoals 3D scanners, 3D printers, laser- en vinyl snijders enzovoort. Je volgt hier workshops of je laat jouw werk uitvoeren door de twee uit Italië afkomstige eigenaren. En als je zelf niets kan bedenken, ligt er genoeg leuks vooraan in het winkeltje.”

Atelier Louise

Atelier Louise
Foto: studio Zomereik

“Door mijn freelance werk voor Blauww magazine kom ik in de stad in heel veel leuke zaakjes, zoals Atelier Louise. Tot voor kort kende ik deze plek nog niet, maar het heeft mijn hart gestolen. Eigenaresse Loes struint zelf leuke marktjes af in België en al haar gevonden schatten zet ze in haar winkel te koop. Het is niet zomaar een kringloopwinkel, hier vind je echt leuke spulletjes.”


Meer over Atelier Louise ontdekken?

Atelier Louise kledingwinkels

Vandaag gesloten

Breestraat 27, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels

Kunstwerk: A national treasure

Kunstwerk a national treasure
Foto: studio Zomereik

“Door mijn blog exploringdelft.com zocht ik uit wat die schemerlamp nu op het Doelenplein doet. Hij is gemaakt door een Chinese Keramiste. Daarnaast is hij aangekocht om te benadrukken dat Delft een stad van keramiek is. Hij verwijst naar het Delfts Blauwe porselein zonder dat hij er traditioneel blauw wit uitziet. Dat vind ik er nu net leuk aan. Ik vind ook dat dit kunstwerk een beetje ondergewaardeerd is. Het zou van mij veel vaker op toeristen brochures terug mogen komen!”

Wat zijn jouw favorieten?

We willen graag weten wat jouw lievelingsplekken zijn in Delft! Vul ze hier in en wie weet zie jij jezelf binnenkort terug op indebuurt!

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.