Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Adry: ‘Dit park is prachtig in alle seizoenen!’

Door Iris Olsthoorn 16 augustus 2020

Yes! Onze oude rubriek ‘Favorieten van‘ is nieuw leven in geblazen. In deze rubriek vertellen locals wat volgens hen de fijnste parken, bioscopen, koffiezaakjes, kledingwinkels en meer zijn. Deze week trapt Adry Bergmann de nieuwe oude rubriek af met haar top vijf:

Pssst.. vind jij het ook leuk om aan deze rubriek mee te werken? Vul je favorieten hier in!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Arboretum-Heempark

Arboretum Heempark Delftse Hout (3)
Delft Image Bank

“Het Arboretum is een plek waar je in alle rust, in alle seizoenen, kunt genieten van een enorme diversiteit aan bomen, struiken en planten. Zomers is het leuk om te dwalen langs de hoge oeverbeplanting, in de herfst is het paddenstoelenpad een sprookje. Mijn kleinkinderen vinden een wandeling over het knuppelpad door het water en het slingeren aan de lange ‘lianen’ van de wilde clematis heel avontuurlijk. En in mei kun je de jonge lepelaars hun eerste vliegoefeningen zien doen. Kortom: mijn favoriete plek in alle seizoenen!”

Uit de Kunst

uit de kunst
Foto: Facebook Uit de Kunst

“Uit de Kunst is eigenlijk een horecagelegenheid en winkel ineen. Behalve heerlijke koffie, zelfgemaakte taart en lekkere broodjes, kun je in de naastgelegen winkelruimte bijzondere dameskleding en sieraden kopen of een kunstig meubelstuk van Tijn scoren. Mocht je plannen voor een vakantie in Frankrijk hebben dan kun je met behulp van de oude Michelinkaarten vast een route uitstippelen. Er is een weelderige patio met twee kletsende papegaaien en vanachter de grote etalageruiten kun je ‘tout Delft’ en hordes toeristen voorbij zien lopen. Hoewel smal, is er ook een terras waarop je ‘s middags van de zon kunt genieten.”


Meer over Uit de Kunst Delft ontdekken?

Uit de Kunst Delft restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 17:30

Oude Delft 140, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het parkje achter het oude station

“In samenspraak met de bewoners van het Westerkwartier is er achter het oude station, op de plek waar vroeger de treinen reden en de perrons waren, een prachtig parkje aangelegd. Doordat het ten opzichte van de straat hoog ligt en je het alleen via mooie trappen kunt bereiken, is het een oase van rust. Er bloeien prachtige bloemen en planten. En als je dorst of trek krijgt kun je op het terras van het aangrenzende Italiaanse restaurant Pavarotti heerlijk van al het moois genieten.”

Agnetapark

“Het Agnetapark is het eerste tuindorp van Nederland en is door Jacques van Marken, directeur van de Gist- en Spiritusfabriek, opgericht voor de fabrieksarbeiders. De straten met pittoreske huizen en tuinen slingeren door het wijkje. De grote vijver met omliggend park is ontworpen door de bekende landschapsarchitect L.P. Zocher. Ik ga er graag wandelen met bezoekers van buiten de stad. Het behoort tot de top 100 van de rijksdienst voor Monumentenzorg.”

De Winkel

De Winkel

Kaarten, knoopjes, kant en kado’s. Dit vind ik allemaal bij de leukste en een van de oudste winkels van Delft aan het Vrouwjuttenland. Je komt ogen te kort als je in de bomvolle winkel rondkijkt maar je vindt er altijd wel iets van je gading.

Adry Bergmann woont in de binnenstad en is 68 jaar oud. “Ik ben gepensioneerd, oma van twee kleindochters, hobbyfotograaf, fietser, wandelaar, Fimhuisfan,, ochtendmens en natuurliefhebber.”


Meer over De Winkel ontdekken?

De Winkel cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 19:00

Vrouwjuttenland 39, Delft

Bekijk meer:cadeauwinkels

Lees ook

Leuk volgens Rosa: ‘Als ik hier op zondag ben geweest, voel ik me klaar voor een nieuwe week’

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekj...

Leuk volgens Rosanne: ‘Bij deze kledingwinkel loop ik nooit met lege handen naar buiten’

Of je nu toerist of (nieuwe) Delftenaar bent: voor tips over leuke plekjes, kun je het beste bij een...

De favorieten van: Koeskoes de Poespoes

Koeskoes de Poespoes is een bijzonder Delfts 'huis'dier. Deze stadskat chillt heel graag in winkels ...

Leuk volgens local Tom: ‘Ik kijk hier altijd graag naar hoe de chef aan het werk is’

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekj...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.