Leuk volgens Iris: ‘Als ik langs Verkade & Jacques loop, loopt het water me al in de mond’

Door Iris Olsthoorn 4 oktober 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft kent vaak de allerleukste plekken. En wij van indebuurt natuurlijk al helemaal, want wij houden de boel nauwlettend voor je in de gaten! Deze week vertelt redacteur Iris over haar zes favoriete spots in Delft: 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bij Best

bij best

“Bij Best bestaat nog niet zo lang, maar ik vind dit echt een waardevolle aanvulling voor Delft. Het menu is uitgebreid, er staat voor iedereen wel iets lekkers op. Ze serveren de hele dag door ontbijt en dat is iets wat je niet bij heel veel tentjes in Delft ziet. Ik vind het interieur er ook fantastisch: hip, maar niet gemaakt. Je ziet dat iemand met verstand van design en huiselijkheid dit pand heeft ingericht.”

Bij Best lunch

nu gesloten09:30 - 17:30

Vrouwjuttenland 22, Delft

Bekijk meer:lunch

Delftse Hout

rieten dak delftse hout
Foto: GoogleStreetview

“Ik woon in de binnenstad en ik vind het fantastisch dat ik binnen tien minuten in een mega-park zit. Het hondenstrandje is een ideaal plekje om je hond uit te laten en een hardlooprondje om de grote plas is voor mij precies lang genoeg. Mijn rugbyclub ligt ook in de Delftse Hout. Ik zweer dat het met mooi weer altijd minimaal vijf graden warmer is op het terras van ons clubhuis! Heerlijk toeven dus.” 

Locus Publicus

locus-publicus

“Locus is echt zo’n lekkere ouderwetse bruine kroeg. Het schijnt dat ‘de bruine kroeg’ verdwijnt in Nederland, maar in Delft vind je er nog genoeg. Gelukkig maar, want ik hou er wel van. Bij Locus kan je héél veel verschillende biertjes proberen, lekkere kaas eten en het publiek is er divers en gezellig.”

Locus Publicus cafés

nu gesloten11:00 - 01:00

Brabantse Turfmarkt 67, Delft

Bekijk meer:cafés

Loco Lama

“Loco Lama is vrij nieuw en is misschien maar open tot december, maar ik hoop dat ze nog veel langer blijven! Ik vind het super knap hoe de eigenaressen het pand hebben opgeknapt met een lik verf op de muren. De eerste keer dat ik er binnen liep, was ik verbaasd over hoe groot de winkel was. En ik wilde gelijk álles hebben. De producten zijn er creatief, uniek en soms kunstzinnig.”

Loco Lama conceptstores

nu gesloten10:00 - 18:00

Molslaan 35, Delft

Bekijk meer:conceptstores

Verkade & Jacques

verkade en jaques kaasplank

“Fantastisch toch, wat we zulke winkels nog in Delft hebben? Als ik langs Verkade & Jaques loop, loopt het water me al in de mond. Ik ben dol op kaas en dat hebben ze er in alle soorten, smaken, vormen en maten. Ik vind het personeel fantastisch: Nellie en haar team werken hard en hebben heel veel kennis van hun producten. Dit zorgt ervoor dat je met de beste kaas-wijn combinatie weer de deur uit gaat.”

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

nu gesloten09:00 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

Sportfondsenbad

zwembad sportfondsen
Foto: Sportfondsenbad

“Maandagochtend ga ik vaak zwemmen met een vriendin. Ik verbaas me altijd over hoeveel mensen er dan al zijn: van jong tot oud, allemaal liggen ze op dat tijdstip al in het water. Vooral de oudjes vind ik leuk. Ze zijn altijd vriendelijk en blijven maar zwemmen, ook al lopen ze krom.”

Sportfondsenbad Delft zwembaden

nu gesloten07:00 - 21:00

Weteringlaan 1, Delft

Bekijk meer:zwembaden
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶