Wist je dit? Deze 11 muzikale BN-ers komen uit Delft

Dat wij Delftenaren stuk voor stuk talentjes zijn, weten we allemaal wel. Maar tussen deze Delftse grachten zijn mensen geboren die serieus doorgebroken zijn in de muziekwereld. Een aantal muzikale voorbeelden:

Roel van Velzen

roel van velzen
Foto: ANP

Iedere Delftenaar wéét natuurlijk dat deze kleine grote held van Delftse afkomst is. Roel van Velzen zag hier op 20 maart 1978 het levenslicht. Muziek werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader Kor van Velzen (die in de Delftse band Radio Piano speelde). Zijn muzikale carrière begon op het Christelijk Lyceum Delft, waar hij in schoolbandjes speelde. Inmiddels woont Roel in Haarlem. Maar als je geluk hebt, kan je hem nog wel eens spotten. Wij kwamen hem al eens tegen tijdens Lichtjesavond en op een zaterdagmiddag tijdens een lunch bij Het Postkantoor.

Polle Eduard

Polle Eduard werd in 1948 geboren in Wippolder. Toen hij een jongeman van 16 jaar was, speelde hij in de succesvolle band Tee Set. In de jaren die daarop volgde zat Polle in verschillende bands én schreef en produceerde hij veel nummers. Zo werkte hij onder meer mee aan de hit  Is Je Moeder Niet Thuis van Nico Haak. Polle Eduard zong zelf in 1979 zijn single ‘Ik wil jou’, dat een hit werd. Het nummer kwam tot 2007 nog geregeld voor in de Top2000. Hij woont nog steeds in Delft en treed af en toe nog op. In 2018 speelde hij bijvoorbeeld met andere muzikanten in de theatershow Rot op met die geraniums. 

Ricky Koole

ricky koole
Ricky Koole in de film Sonny boy

Je kent haar van films als Suzy Q, Sonnyboy en Wit licht, maar óok van haar steengoeie liedjes en misschien óók wel uit het theater – want deze creatieve Delvenaar is van alle markten thuis. Ricky werd op 11 september 1972 geboren in Delft. Ze is getrouwd met muziekkenner Leo Blokhuis en woont met hem in Amsterdam.

Woody ‘s-Gravemade

Woody 's-Gravemade Delft

Als we de muziekkenners van 3voor12 (VPRO) moeten geloven is Woody een van dé nieuwe DJ-talenten. DJ Woody is inmiddels van bijna geen muziekfestival meer weg te denken, van Lowlands tot Dekmantel. Hij groeide op op de Buitenwatersloot en ontwikkelde zijn eerste deuntjes in Club Ciccionina.  Hij valt nog best vaak te spotten in een random Delftse kroeg, want hij woont er nog en drinkt geregeld een biertje, vertelde hij ons eerder. 

Sander Hoogendoorn

sanderhoogendoorn
Foto: 3FM

Als je geregeld naar 3FM luistert is er dikke kans dat je hem wel eens voorbij hebt horen komen: radio DJ Sander. Hij werd op 9 maart 1988 geboren in Delft. Zijn passie voor radio maken begon natuurlijk in Delft, waar hij op jonge leeftijd een vast programma bij Stadsradio Delft bemachtigde. Hierna stroomde hij via KX Radio door naar 3FM.

Wessel van Diepen

wessel van diepen
Foto: Radio 538

Bij het horen van zijn naam gaat misschien niet direct een belletje rinkelen, maar als we ‘de Vengaboys’ zeggen waarschijnlijk wel! Wessel van Diepen is de bedenker en producer van deze succesvolle band. Verder herken je zijn stem waarschijnlijk van Radio 538 en Fox FM. Hij werd op 12 november 1966 geboren in Delft, maar woont nu in Amsterdam met Daphne Bunskoek.

Anouk van Schie

Anouk van Schie ANP
Foto: ANP

Anouk van Schie heeft zeven jaar lang de sterren van de hemel gezongen in meidengroep Kus. In 2005 brachten ze hun eerste nummer Lekker ding uit en hiermee behaalde ze direct hun eerste nummer 1-hit in de Mega Top 100. Verder scoorden ze hits met Topje van mijn zus en KUS gaat los. Inmiddels is Anouk lekker bezig in medialand en werkt ze als producer, presentatrice en voice-over. Misschien herkennen jullie haar ook wel als de vrouw van Johnny de Mol, want zij zijn in 2018 in het huwelijksbootje gestapt.

Roy van den Akker

roy van den akker

Wie kent hem niet, Roy van LA the Voices. Roy werd geboren in Delft en maakte op negen-jarige leeftijd zijn eerste stappen in de muziekwereld in een Delfts jongenskoor. Hij maakte furore in musicals, dinnershows en meer entertainmentproducties. Maar het meest bekend is hij natuurlijk van zijn boyband met Gordon. Hij trad op in veel verschillende landen, maar kon toch geen afscheid nemen van zijn geliefde Delft – inmiddels woont hij hier weer. Heb jij hem wel eens gespot?

Jody Bernal

Foto: ANP

Goed, Jody is misschien geen rásechte Delvenaar, want hij werd geboren in Colombia. Maar hij groeide hier wel op. Toen hij drie maanden oud was, werd hij geadopteerd door een Delfts stel. Hij ging naar het Grotius College. Daar jatte examens, voosde eens met een meisje in de gymzaal en had hij vaak een grote mond, vertelde hij onlangs aan Ryanne van Dorst in dit filmpje. In 2000 brak Jody door met zijn hit ‘Que si, que no’. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam met zijn vrouw Melissa en hun twee dochters.

Nico Haak

Foto: ANP

In de jaren zeventig scoorde deze vrolijke autospuiter uit Delft meerdere Nederlandse hits. Misschien niet heel erg bekend bij het jonge publiek, maar de meeste veertigplussers  kunnen het refrein van Foxie Foxtrot vast meezingen. Met zijn grote snor, strooien hoedje en altijd aanwezige humor straalde Nico één en al gezelligheid uit. Waar hij ook kwam, het was altijd feest.

Peter Tetteroo

Foto: ANP

Op 8 juli 1947 werd Peter Tetteroo geboren in Delft. Het Nederlandse publiek leerde hem kennen als de leadzanger en gitarist van de band Tee Set. De grootste hit uit de geschiedenis van de band is in 1969 uitgebracht: Ma Belle Amie. In het voorjaar van 1970 stijgt het nummer tot de vijfde plaats op de Amerikaanse hitlijst en dat is toch best een knappe prestatie van deze Nederlandse popband. Helaas is Peter op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leverkanker.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Delftenaren

Ga naar “7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje”

7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje

Ga naar “De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’”

De favorieten van Delftenaar Helma: ‘Ik zou weleens toerist willen zijn’

Ga naar “Piet en Hans helpen kinderen aan speelgoed: ‘Spelen gun je ieder kind’”

Piet en Hans helpen kinderen aan speelgoed: ‘Spelen gun je ieder kind’

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper