Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse vrienden George & Paul veroveren de televisiewereld

Door Iris Olsthoorn 6 februari 2017

Iedereen kent de Dikke en de Dunne, Bert en Ernie, Spongebob en Patrick – maar ken je het dynamische duo George & Paul al? De avonturen van deze blokkenvriendjes worden gemaakt door Delftenaar Joost van den Bosch en zijn collega’s. Vanaf maandag zijn ze te zien op NPO3. 

Een oplettende kijker heeft de kindervriendjes in november al eens voorbij zien komen, toen het eerste deel van de afleveringen werd uitgezonden. Nu is de hele serie af en volgt er elke werkdag om 07.10 uur, tot en met half maart een spiksplinternieuwe aflevering.

Blok-to-saurus

In de serie zijn de stop-motion figuurtjes George en Paul beste vriendjes, die soms ook niet zo goed door één deur kunnen: “Het zijn de klassieke tegenstellingen van de kleine, tikkeltje chagrijnige vriend en de grote lolbroek en optimist. Elke aflevering staan ze voor een probleem en moeten ze met blokken uit de omgeving een oplossing bedenken.” In de afleveringen komen veel grappige dieren voor, zoals de blok-to-vaar, de blok-to-fant en de blok-to-saurus.

De twee vriendjes worden begeleid door een voice-over, die wordt ingesproken door Thomas van Luyn. “Hij speelt de gekke oom”, vertelt Joost, “hij is niet belerend, maar zorgt juist voor extra humor. Als vader of moeder kan je natuurlijk niet gaan lachen als je kind met zijn gezicht in een taart geduwd wordt. Als oom wel. Hierdoor wordt het ook voor ouders grappig om te kijken.”

Internationale bekendheid

Voor de vriendjes blijft het niet bij nationale bekendheid. “Door een goede samenwerking met een Belgische animatiestudio zullen George & Paul vanaf Pasen ook in België te zien zijn, maar dan met Vlaamse stem”, vertelt Joost. En daar blijft het hopelijk niet bij: “Binnenkort hopen we op een conventie in Miami onze serie aan het buitenland kunnen te verkopen.” George & Paul zouden hiermee stop-motionseries zoals Shaun het Schaap of Buurman en Buurman achterna gaan: ook deze figuren maakte verschenen al in verschillende landen.

adv.