Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Delftse toppers winnen de Lenteprijs

Door Jantine van den Hoven 24 juni 2016

Buren, kippenhokhouders en moestuiniers. Allemaal blije mensen want Fonds1818 deelde geld uit in het kader van de Lenteprijs 2016. Een aantal Delftse initiatieven mag zich tot de gelukkigen rekenen.

Lente in de Annastraat

In het (papieren) AD vertelt de Delftse Saskia over haar initiatief ‘Lente in de Annastraat’. Het komt er op neer dat buren elkaar willen leren kennen en dat gaan doen op een dag vol gezellige spelletjes. De buurt krijgt er een bedrag van 500 euro voor.

Ei-tomaat

Ei & tomaat? Nee, een ei-tomaat bij het Buurtkippenhok. Een automaat voor eieren dus. Je gooit er geld in, er gaat een luikje open en je kunt er een doosje eieren uit pakken. “We hadden nooit eerder iets met fondsen gedaan. Lisa van Leeuwen heeft geholpen bij de aanvraag. Het is een enorme verrassing dat we dit krijgen”, zegt Anne Kleijweg van Firma van Buiten. Welk apparaat het precies gaat worden, moeten ze nog gaan bekijken. Ze krijgen er in ieder geval 2500 euro voor.

Tuin met PerspeKtief

Stichting PerspeKtief is er voor mensen die hulp en begeleiding nodig hebben omdat ze te maken hebben met bijvoorbeeld huiselijk geweld op psychische problemen. De stichting krijgt 2500 euro om samen met de bewoners te gaan tuinieren.

Delftse Duurzaamheidsdag

Stichting Move koppelt studenten aan kinderen uit minderbedeelde wijken. De stichting krijgt een bedrag van 500 euro om de Delftse Duurzaamheidsdag te organiseren.

Stadstuinderij Buitenleeft

De klapper is voor het project (W)onderwereld, de jury was unaniem dat dit één van de twee projecten moest zijn die er met het grotere geldbedrag van 5000 euro vandoor ging. Kinderen gaan zich verwonderen over de onderwereld. “In de vorm van een recept gaan de kinderen ingrediënten maken voor het composteren”, vertelt Margriet Knospe. Nog ergens dit jaar gaat het project van start voor kinderen uit de buurt.

lenteprijs delft
De blije winnaars van de lenteprijs

Lenteprijs

De Lenteprijs wordt jaarlijks uitgedeeld door Fonds1818, dit jaar in samenwerking met het AD. Een jury bepaald welke iniatiatieven een geldbedrag krijgen. De bedragen lopen van 500 euro tot 5000 euro. Eén van de winnaars van vorig jaar is op dit moment bezig om van een saaie muur midden in Delft iets tofs te maken.

adv.