Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse Isolde de Haas maakt loodzware zwemovertocht

Door Redactie indebuurt 3 juli 2016
Vier kilometer zwemmen door het ijskoude water van de Waddenzee. De Delftse Isolde de Haas gaat de uitdaging aan op 13 augustus. Ze doet dit voor Guus, een peuter met een spierziekte.

“Op 13 augustus 2016 neem ik deel aan de vijfde editie van de zwemtocht van Den Helder naar Texel. Een oversteek van 4 kilometer, georganiseerd door stichting Be Tough”, vertelt Isolde. “Het uitgangspunt van deze oversteek is gezonde spieren inzetten voor zwakke spieren. De gehele opbrengst van dit sportevenement gaat naar de organisatie Spieren voor Spieren. Zo kan bijvoorbeeld onderzoek naar spierziekten worden ondersteund.”

Afzien

Stichting Be Tough is ontstaan door een passie voor uitdaging. Door het organiseren van grensverleggende sportevenementen willen zij een stukje bewustzijn creëren en het verschil maken voor mensen die dagelijks iets meer afzien dan gezonde mensen. Afzien betekent voor Be Tough je grenzen opzoeken en niet opgeven. Even stoer zijn. Be Tough!

Voor Guus

Isolde de Haas zwemt voor Guus. Guus is twee jaar en kindambassadeur van de stichting Spieren voor Spieren en Be Tough. Hij heeft de spierziekte SMA type 2 en kan daardoor niet lopen of staan. “Ik zwem voor Guus! Ik vind het belangrijk hier deel van uit te maken en om mijn gezonde spieren in te zetten voor zwakke spieren. Dit doe ik door deze loodzware oversteek te maken en sponsorgeld in te zamelen. Ik heb tot nu toe 760 euro opgehaald. Door het inzetten van kindambassadeurs laten de organisaties deelnemers bewust worden van de ziekte, zodat je weet waar je nou eigenlijk voor zwemt.”

‘Open water is een betere voorbereiding dan zwembadwater’

Nu nog de tocht halen

De Delftse ziet de zwemtocht als een persoonlijke uitdaging. “Ik ben een sportief type. Ik heb jarenlang gezwommen, maar ik moest wel weer helemaal opnieuw beginnen met trainen en mijn conditie opbouwen voor de tocht. Zo zie ik het dus ook een beetje als persoonlijk doel. Mijn grootste uitdagingen waren zowel mijn training opbouwen als sponsorgeld ophalen. Maar nu ik alweer een tijdje me volop aan het voorbereiden ben is het voor mij alleen nog kwestie van het echt waarmaken en de tocht gewoon te halen. Ik train in het zwembad, binnen en buiten, in de zee en in meren. In het open water heb je te maken met stroming en kou. Dit is dus een betere voorbereiding dan zwembadwater. Buiten heb ik mijn pak aan, dit geeft warmte en drijfvermogen.”

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.denheldertexel.nl. Isolde de Haas sponsoren kan via denheldertexel.nl/isolde

Bron: Delftsepost.nl

adv.