Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Saskia en Leo wonen in het zonnige Spanje: ‘Twee minuten fietsen en ik lig op het strand’

Door Iris Olsthoorn 24 maart 2020

Stiekem dromen we er allemaal van: de biezen pakken, alles achter je laten en neerstrijken op een zonnig plekje in het buitenland. In deze rubriek spreken we een aantal dappere Delftenaren die het deden. Deze week zijn dat Saskia en Leo, die veertien maanden geleden vertrokken naar het zonnige Spanje.

“In november 2018 zijn we met de camper vertrokken. We zijn eigenlijk altijd op vakantie gegaan naar Turkije, maar besloten dat het in Spanje ook wel warm genoeg was. Het oorspronkelijke plan was om in Malaga te gaan wonen. Uiteindelijk zijn we iets hoger gestopt, de eerste tijd hebben we in een villa op een berg gezeten. Dat was heerlijk: bij helder weer hadden we prachtig uitzicht op Ibiza!”

“Maar op een berg wonen was lastig; je leeft achter je huis dus je vereenzaamd snel. Ik heb zelf geen rijbewijs, en met een elektrische fiets door de bergen kan niet. Daarom zijn we een stukje gezakt en uiteindelijk hebben we een prachtige villa gevonden. Dit is ons droomhuis. Ik pak fiets en zit binnen twee minuten bij het strand. We hebben hiervoor wel drie keer onze hele inboedel moeten in- en uitpakken, maar dat is emigreren. Dat zegt men vaak ook: het duurt even voordat je je stekkie hebt gevonden.”

Kippen, een molen en een koe

“Leo heeft het wel even moeilijk gehad, hij wilde eigenlijk terug. Toen we uit Delft vertrokken, was hij al even met pensioen. Hij is erg slecht in stilzitten en niets doen, dus dat was wel even een puntje. In Delft had hij zijn moestuin, waar hij veel energie in stak. Hij was er dag en nacht mee bezig. Bij ons huis hier hebben we nu gelukkig ook een grote lap grond en een moestuin, waar we beiden onwijs van genieten. We hebben kippen en oogsten onze eigen groenten en fruit. De buren weten niet wat ze zien: we hebben de tuin omgetoverd van één grote onkruid-bende tot prachtig plekje. We hebben er ook een beeld van een koe en een houten molen in gezet. En het leukste is: in Nederland konden we vanwege het klimaat maar ééns per jaar oogsten. Hier groeit alles gewoon door!”

Hollandse Club

“Ik mis eigenlijk niets aan Delft. Behalve mijn moeder. Mijn dochter en kleindochter komen gelukkig geregeld langs. Toen we de sleutel van ons huis inleverden dik een jaar geleden, was het voor mij meteen een afgesloten hoofdstuk. Ik kom nog wel een paar keer per jaar naar Delft, maar terugverhuizen zit er niet in.”

“Het scheelt ook dat we hier lid zijn van de Hollandse Club. We kregen er in één klap 250 vrienden bij! De club organiseert heel veel leuke activiteiten, ik zit zelf ook in de activiteitencommissie en sta wel eens achter de bar. Het is daardoor wel iets lastiger om je Spaans te oefenen. Maar gelukkig hebben we superlieve Spaanse buren waarmee het vanaf dag één klikt. Ik hoop in de toekomst misschien nog twee dagen in een winkeltje te kunnen werken, zodat ik nog beter gewend raak met de taal.”

 

Lees ook

Thea en Ronald verruilden Delft voor Frankrijk opzoek naar avontuur

Stiekem dromen we er allemaal van: de biezen pakken, alles achter je laten en neerstrijken op een zo...

Delftenaren Jacqueline en Peter zijn al acht jaar gelukkig in het Harzgebergte in Duitsland

Stiekem dromen we er allemaal van: de biezen pakken, alles achter je laten en neerstrijken op een zo...

Monique en Casper verlieten Delft om een vakantieparadijsje in Frankrijk te runnen

Stiekem dromen we er allemaal van: de biezen pakken, alles achter je laten en neerstrijken op een zo...

adv.