Jorie maakt van ieder kopje koffie wel een foto voor haar foodblog

Jorie van Tienhoven
Jorie van Tienhoven

Van ieder kopje koffie die Delftenaar Jorie van Tienhoven drinkt, móet ze even een foto maken. Hetzelfde geldt voor vrijwel alles wat ze eet. “Al was het alleen al om het te delen op Instagram.” Maar wat wil je, als je een foodblog hebt met een paar duizend volgers.

Op Joorkitchen deelt ze een paar keer per week een eigen recept of een hotspot, als ze weer eens ergens heeft gegeten. Als je op haar blog kijkt, lijkt het alsof ze vrijwel iedere dag op een andere plek eet. Jorie: “Maar dat valt reuze mee. Ik ga ongeveer eens per week uit lunchen. Ik ga niet ’s avonds uit eten, want dan is het licht niet zo goed voor de foto’s. Het liefst ga ik naar Huszar, La Tasca en de Schoemaker Plantage. Het lijkt net of ik daar aandelen heb, zo vaak schrijf ik erover, haha! Maar het is voor mij gewoon een gaaf Delfts initiatief waar ik graag kom: je vindt het nergens anders. Die ondernemers doen écht hun eigen ding. Dat ik deze restaurants noem, betekent trouwens niet dat ik er vaak te vinden ben: ik wil altijd iets nieuws proberen.”

‘Van een goede foto wordt ik écht blij’

Koud eten

Wanneer Jorie al die nieuwe plekken afgaat, is ze niet alleen: “Ik ben spontaner op mijn blog dan in het echt: ik ben hartstikke verlegen. Daarom neem ik altijd mijn vriend mee. En bovendien is het handig als hij erbij is, want twee kopjes koffie ziet er veel leuker uit op de foto.” Wordt hij er nooit gek van dat hij áltijd moet wachten voor er een foto is gemaakt? “Soms moet ik wel een beetje opschieten, ja. Hij wil natuurlijk geen koud eten. Maar meestal vindt hij het niet zo erg.”

‘Stiekem kookt mijn vriend beter dan ik’

En dat is niet het enige waar de vriend van Jorie in helpt: “Stiekem kan hij beter koken dan ik, haha. Samen bedenken we de recepten voor de website. Vaak maakt hij het dan en ik maak vervolgens de foto’s. Hij maakt de bordjes ook veel mooier op dan ik. Ik ben tijdens het koken vaak al het nadenken over de foto die ik ga maken.”

Uitlaatklep

De recepten die Jorie deelt zijn vaak zonder vlees. “Ik ben sinds mijn achttiende pescotariër, dat betekent dat ik geen vlees, maar wel vis eet. Toen ging ik op zoek naar lekkere recepten, maar dan zonder pakjes en zakjes. Veel mensen vroegen me: hoe maak je dit? Na een jaar nadenken, wikken en wegen besloot ik mijn eigen foodblog te starten, puur als plek om mijn recepten te delen. Verder wilde ik als docent communicatie in de praktijk doen wat ik mijn studenten leer in de klas.” De blog is voor Jorie een hobby: ze verdient er geen geld mee. “Dat hoeft voor mij ook niet. Ik ben er een paar uur per week aan kwijt en dat is prima. Als ik eens iets gratis krijg, is dat voor mij echt een cadeau.”

Even wennen

Je zou denken dat iemand die zó houdt van Delft al jaren in de stad woont. Maar dat is niet het geval: “Ik woon hier pas drie jaar: toen ben ik bij mijn vriend ingetrokken. Daarvoor woonde ik in Leiden. Ik heb hier echt wel even moeten wennen, hoor! In Leiden kende ik ieder steegje. Daarom heb ik de ‘Ten Day Delft Challenge’ in het leven geroepen: iedere dag moest ik iets doen in Delft. Zo hebben mijn vriend en ik op een dag vijf verschillende koffietentjes uitgeprobeerd en zijn we de toren van de oude, ik bedoel: Nieuwe Kerk op geweest. Je hoort het al: ik weet het nog steeds niet precies. Mijn Leidse vrienden zullen het vreselijk vinden dat ik dit zeg, maar inmiddels vind ik Delft zelfs leuker dan Leiden!”

Delftenaar van de Week

Iedere week interviewen we een Delftenaar over zijn of haar bezigheden. En waarom vindt hij of zij Delft zo mooi? En wat kan er beter? Dat levert bijzondere verhalen op, die allemaal hier terug te vinden zijn. Vorige week spraken we met Jelle Hermus, die jaarlijks 7 miljoen volgers leert hoe je leuker leeft. 

Ken jij iemand die echt Delftenaar van de Week moet worden? Geef hem of haar op bij de redactie.

Meer in deze categorie

Delftenaar van de Week

Ga naar “Van diëtiste naar banketbakker: dit is het verhaal van Annemiek (35)”

Van diëtiste naar banketbakker: dit is het verhaal van Annemiek (35)

Ga naar “John is professioneel luitbouwer: ‘Met één luit ben ik maanden bezig’”

John is professioneel luitbouwer: ‘Met één luit ben ik maanden bezig’

Ga naar “Kenneth (13) mocht de Koeiendans begeleiden op zijn viool”

Kenneth (13) mocht de Koeiendans begeleiden op zijn viool

In onze gids

Ga naar “Taps & Chaps”

Taps & Chaps

  • Cafés
Webshop Delft Bier Taps & Chaps

Nu geopend

Ga naar “The Sushi Palace Delft”

The Sushi Palace Delft

  • Minervaweg 12
  • Sushi restaurants
  • 13:00 - 21:30

Nu geopend

Ga naar “Tis Altijd Lente”

Tis Altijd Lente

  • Nassauplein 56A
  • Bloemisten
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Koster Sportclub is weer open (buitenlocatie)”

Koster Sportclub is weer open (buitenlocatie)

  • Koster Sportclub
  • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65”

Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

  • Xenos
  • Geldig t/m 25 april 2021

Vacatures

Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

  • Olympia
  • Parttime
Ga naar “Pedagogisch Medewerker KDV”

Pedagogisch Medewerker KDV

  • Holland Kinderopvang
  • Fulltime/Parttime
holland kinderopvang
Ga naar “Woonbegeleider gehandicaptenzorg”

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

  • Samen Professionals
  • Fulltime
Ga naar “HR-Medewerker”

HR-Medewerker

  • Krosto Techniek
  • Fulltime
Ga naar “Orthodontie assistente”

Orthodontie assistente

  • orthospecialist
  • Fulltime/Parttime