Gopal-Raj speelt dit weekend 36 uur lang live (!) Dungeons en Dragons om geld op te halen voor het Rode Kruis

Dit weekend kun je er eens goed voor gaan zitten met een bak popcorn. En laat het een grote zijn, want je kunt 36 uur lang gaan genieten van een meeslepend en fascinerend verhaal. Het is geen film en ook geen serie, maar een livestream van een spel dat je kunt bekijken. Sommige zullen het kennen: Dungeons and Dragons, een spel waarbij je in een wereld terecht komt waarin niemand nog precies weet wat er aan de hand is. Gopal-Raj Panchu (20) hoort bij de Delftse Wyvern-community en is een van de organisatoren van dit evenement. ”Ons doel is om mensen bij elkaar te brengen.”

Sinds een paar jaar organiseert Technologie en Spellen Vereniging Wyvern evenementen in en rond Delft, voor iedereen die zin heeft in een spel en in nieuwe ontmoetingen. Het begon als vriendengroep van ongeveer 12 man, maar de groep werd al snel groter en vormde zich uiteindelijk tot officiële vereniging. Ze huurden een server om met elkaar videogames te kunnen spelen. Gopal-Raj, die Computer Science studeert aan de TU, kwam er na een jaar bij en werd, als jongste van het kernteam, ook secretaris van de vereniging. ”Op een bepaald moment zijn we Lan-party’s gaan organiseren, dan komt iedereen daadwerkelijk bijeen om samen te spelen op  één computernetwerk. We deden dit voor de gezelligheid en om mensen meer binnen sociale kringen te trekken. Begin 2019 zijn we ons volledig gaan richten op het organiseren van evenementen binnen Delft. Dit gebeurde uiteindelijk om de twee weken, bijvoorbeeld in café Labs op het TU terrein.”

Maar toen het coronavirus van zich liet horen moest Wyvern gaan nadenken over andere manieren om mensen bij elkaar te brengen. Ze kwamen op het idee van deze livestream. ”Dit spel is een goede manier om mensen met elkaar in contact te brengen en ook uit hun comfortzone te halen. Het forceert je om vragen te stellen en sociaal bezig te zijn. Het fijne is dat je een karakter speelt, en dat haalt bij veel mensen het ongemak weg om op iemand af te stappen. Op die manier helpt het mensen vaak in hun sociale ontwikkeling. En dat is ook echt waar Wyvern voor staat: mensen bij elkaar brengen via evenementen. We zijn ook van plan om door te groeien en een niche te vullen in Delft. Op die manier kunnen we meer evenementen verzorgen voor sociale interactie op kleine schaal.”

Alles is mogelijk

Wat je dit weekend precies kunt verwachten, is moeilijk uit te leggen, omdat de organisatoren dat nog niet willen en kúnnen verklappen. ”Je hebt een groep mensen waarvan één iemand het verhaal en de personages heeft geschreven. De rest speelt het personage wat hem is toebedeeld en moet via gesprekken en het onderzoeken van plekken, uitvinden wat er aan de hand is. Het is heel spannend want je maakt het verhaal met elkaar en iedereen doet het op een eigen manier. De mogelijkheden van deze wereld zijn grenzeloos en alles kan en mag. Als je komt kijken naar onze stream, zie je die bijzondere wereld en de gesprekken tussen mensen en ontdek je met elkaar welke geheimen langzaam boven tafel komen.

Gopal-Raj en zijn team zijn nu al twee weken bezig een wereld te creëren waarin alles gaat plaatsvinden. Dertien mensen zullen dit weekend het spel gaan spelen, zij zitten thuis achter hun computer. Daarnaast is er nog een team van zo’n 16 man die alles streamen, met het publiek praten en updates geven aan de mensen die tussendoor even willen slapen of weg zijn. ”En niet te vergeten onze samenwerking met winkel Speldorado, die ons wel vaker helpt met materiaal.”

Het Rode Kruis

Wyvern kwam tijdens hun brainstorm ook op het idee om hier een goed doel bij te betrekken. ”Het Rode Kruis is een organisatie waar een aantal van ons persoonlijke banden mee hebben. Ook is het een internationaal bekend doel, waarvan we dachten dat veel mensen daaraan willen bijdragen. En dat is belangrijk, want de kijkers komen dit weekend van over de hele wereld. Omdat het zolang gaat duren, zijn er altijd wel uren bij die voor een bepaald werelddeel goed uitkomen. We hebben niet echt een streefbedrag en de voornaamste reden is het gewoon leuk te hebben met elkaar.”

Het spel is voor iedereen te zien die het leuk lijkt, of je nu 20 bent of 60 en wel of niet bekend met het spel. Je moet dus alleen wel Engels kunnen spreken. Ook kun je na dit weekend zelf mee gaan doen. ”We willen dit spel eigenlijk consistenter gaan organiseren de komende tijd.” De stream begint aankomende vrijdag om 18:00 en eindigt op zondagnacht rond 06:00. Via Twitch of via de website van Wyvern kun je het verhaal volgen. Gopal-Raj: ”Nu alleen nog nadenken over hoe ik het ga volhouden… ik heb in ieder geval veel koffie ingeslagen en ga van tevoren uitgebreid koken. We hebben er heel veel zin in!’

 

Meer in deze categorie

Delftenaar van de Week

Ga naar “Casper is honden (f)luisteraar: ‘We kunnen zoveel van dieren leren’”

Casper is honden (f)luisteraar: ‘We kunnen zoveel van dieren leren’

Ga naar “Delftenaar Lotte (20) is een van de beste in judo: ‘Ik werd derde bij het NK’”

Delftenaar Lotte (20) is een van de beste in judo: ‘Ik werd derde bij het NK’

Lotte Schutjes Nederlands Kampioen judo judoka delft dojo
Ga naar “Delftenaar Fenna (21) wil naar de VN: ‘Ik wil het doorgeefluik zijn tussen jongeren en de politiek’”

Delftenaar Fenna (21) wil naar de VN: ‘Ik wil het doorgeefluik zijn tussen jongeren en de politiek’

Fenna Timisi

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)
4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Afvalemmer Pootjes Zwart € 120,00”

Afvalemmer Pootjes Zwart € 120,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022
Ga naar “PLUS Mandarijnen van € 5,38 voor € 2,69”

PLUS Mandarijnen van € 5,38 voor € 2,69

 • PLUS
 • Geldig t/m 3 december 2022
Ga naar “Eettafel Romo Ovaal van € 695 voor € 450”

Eettafel Romo Ovaal van € 695 voor € 450

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Chef de partie bij De Centrale”

Chef de partie bij De Centrale

 • De Centrale
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker magazijn Delfgauw”

Medewerker magazijn Delfgauw

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime
luba uitzendbureau delft
Ga naar “Office manager”

Office manager

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft
Ga naar “Huismeester”

Huismeester

 • VPS Nederland
 • Parttime
Ga naar “Calamiteiten medewerker”

Calamiteiten medewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Op 26 november, 30 november en 3 december komt de Sint op bezoek bij spellenwinkel.nl”

Op 26 november, 30 november en 3 december komt de Sint op bezoek bij spellenwinkel.nl

 • Spellenwinkel.nl
 • T/m 3 dec

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
winters weekend weg Delft
Ga naar “Lichtjesmarkt in Delft”

Lichtjesmarkt in Delft

 • 13 december 2022
Ga naar “Alpha Cursus Delft”

Alpha Cursus Delft

 • T/m 16 dec