Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

DJ Woody ’s Gravemade: ‘Megaziek om iedereen te zien dansen op je muziek’

Door Jantine van den Hoven 6 september 2016

DJ Woody had draaien op Lowlands en Dekmantel tot doel gesteld en dat is gelukt. De 24-jarige Woody ’s-Gravemade studeerde dit jaar ook nog af aan de modeacademie in Den Haag. “Dit is wel mijn jaar ja.” Genoeg redenen om Woody (24) als Delftenaar van de Week te kiezen.

Het begon tijdens een oud-en-nieuwfeestje. ‘Ik stond bij iemand thuis achter een laptop en iedereen stond zó lekker te dansen op mijn muziek. Ik dacht, dit wil ik.” Een jaar of 4 a 5 geleden begon hij bij Club Ciccionina met draaien. Het eerste uurtje op een clubavond. “Dat was zó intens, maar ook zo leuk. Ik had nog nooit zoiets gevoeld”, vertelt Woody op het terras bij de Beierd.

Woody begon steeds vaker te draaien, organiseerde (en nog steeds) zijn eigen feesten in Den Haag. Nu krijgt hij aanbiedingen en heeft hij een booker die optredens voor hem regelt. En soms een driver, als dat nodig is. Onlangs was hij op één dag in Groningen, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. “Ik wil niet naast mijn schoenen lopen en dat doe ik ook echt niet, maar het gaat best goed.” Zo goed zelfs dat hij deze zomer op de door hem zo gewilde festivals Dekmantel en Lowlands draaide.

Lees hier het interview met Woody voorafgaand aan Lowlands.

Beukplaat en discoplaat

‘Ik draai eclectisch, het is een rotwoord maar het klopt wel. Gevarieerd dus. Als ik zin heb om te beuken, dan draai ik een beukplaat. Als ik zin heb in een ouwe discoplaat, zet ik die op. Ik kijk natuurlijk hoe het publiek reageert op de muziek. Dat is de kern van wat ik doe. Geld en roem is misschien mooi meegenomen maar ik wil mensen megablij maken met mijn muziek. Het is megaziek om iedereen te zien dansen op je muziek.” De muziek gaat van Bollywood naar Arabische reggeaton en Australische housemuziek. Je weet met Woody nooit wat je krijgt.

Posted by Martijn van Hemmen on Monday, August 22, 2016

Woody na zijn set op Lowlands.

Buitenwatersloot

Woody groeide op aan de Buitenwatersloot waar hij nu nog woont bij zijn ouders. “Het wordt nu wel tijd om weg te gaan. Ik vind het hier megafijn maar heb wel behoefte aan een echte stad in plaats van een dorp.” Veel mensen denken dat Woody uit Den Haag komt. “Ja ik word altijd tot de Haagse garde gerekend. Maar ik vertel áltijd dat ik uit Delft kom, hoor.”

Ravotten in de stad

De Delftenaar houdt er van om door de stad te rijden om een boodschap te doen en lekker ‘te ravotten in de stad’, zoals hij het noemt. “Ik heb hier nog een grote vriendengroep maar die zie ik niet vaak omdat ik zo druk ben. Ik hou er van om op vrijdagavond een biertje te drinken en door te zakken, maar dat is er al lang niet meer van gekomen.” Dat biertje drinken, dat zit wel goed in Delft. Maar wie echt voor de muziek uitgaat, heeft in Delft niet veel meer te zoeken. “Hoewel hier op muziekgebied genoeg gebeurt, is het niet mogelijk om hier echt te stappen. De clubs die er nog zijn moeten ook hun geld verdienen en spreken dus een grote groep mensen aan. Dat is niet mijn ding.”

Meest intense periode

Wie denkt dat Woody de afgelopen jaren alleen maar aan het DJ’en is geweest, heeft het mis. In juni studeerde hij af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. “Ik begon eerst op het MBO Modemaatkleding, dat was echt handwerk. Ik rondde dat cum laude af en ging door. Het werd de meest intense periode van mijn leven. Op het MBO was ik klaar na school en deed ik een biertje of een blowtje. Nu was ik áltijd hard aan het werk. Soms kwam ik om 7 uur ’s ochtends thuis van draaien en dan ging ik van een paar uur later de hele dag keihard werken aan school. Dat was niet echt menselijk.” Om af te studeren laste Woody even een DJ-pauze in. Zijn collectie ‘Dutch Culture’ werd goed ontvangen.

Film: Luka F. Keuter en Csaba Bogádi

’40 jaar vakantie’

Het ligt voor de hand dat Woody zijn muziek met de mode gaat combineren. Maar hoe? Dat weet hij nog even niet en dat vindt hij ook niet zo erg. “Ik begin me te realiseren dat ik na de zomer ook nog vrij ben. Ik heb in feite de komende 40 jaar vakantie, haha. Ik gun mezelf nu even een periode om uit te zoeken wat ik precies ga doen met mode.

Dan nog even een vraag die op onze lippen brandde: Woody heet echt Woody? “Ja, ik zeg altijd dat het van Woody Allen komt of Woody Woodpecker ofzo. Maar de waarheid is dat mijn ouders een buurhond hadden die Woody heette…”

adv.